Elimde mısırdan şeker elde edilmesiyle ilgili bilimsel, yabancı bir yayın var.
İçinde Southern (Kaliforniya) ve Oxford Üniversitelerinde “Tip .2 diyabet” konusunda yapılan çalışmalar yer alıyor, Yayında 42 ülkede alınan sonuçlara yer veriliyor. Ama bu kadar fazla ülke arasında Türkiye yok. Çin var, Hindistan var ama Türkiye yok.
Peki neden yok? İki nedeni olabilir: Birincisi bu kadar önemli bir konuda Türkiye’de yapılmış, yayımlanmış ve bilimsel baza oturan araştırmalar bulunmuyor. İkinci neden; alınan sonuçlara güvenmiyorlar, yani bilimsel açıdan değerli bulmuyorlar. Başka sebep ne olabilir?
Hiç aklımdan çıkmıyor: Türkiye’de çok bilinen ve halkımızın Akasya olarak bildiği ağaç (Bilimsel adı Robinia pseudoacacia)konusunda çok kapsamlı, İtalya’da yayımlanmış bir yayının yazarı tam 431 (Dört yüz otuz bir) yayından alıntı yapmış. İçinde Türkiye’den yapılmış bir tek yayın bile yok.
Nasıl olsun efendim!...Doç.Dr.unvanlı kişinin “Ceviz ağacından sülfür gazı (Hidrojen sülfür-H2S) çıkar ve diğer gazlardan ağır olduğundan dibe çöken bu gaz ozon tabakasını tamir eder, bu nedenle her gördüğünüz boş yere ceviz dikin” şeklinde yayın yaptığı bir ülkeden alıntı mı yapılır? Çünkü: Cevizden böyle bir gaz çıkmaz; dibe çöken gaz 20 km kadar yukarıdaki ozon tabakasına ulaşmaz, zehirli gaz salan ( Hidrojen sülfür çok zehirli ve ölüme neden olan gazdır) bir ağacın her yerde dikilmesi önerilemez, böyle bir gazın ozon tabakasını tamiri bilimsel olarak mümkün değildir. (Ozon tabakanın tamiri onu bozan ve hepsi yapay olan gazların ortadan kaldırılması ile mümkündür)
Merak bu ya… İnternette yayınladığı bu yazıda ileri sürdüğü verileri nasıl elde ettiğini kendisine yazılı olarak sordum. Yazdığını inkar etmeksizin “Bir ABD yayınında gördüm ama yayının ismini unuttum” şeklinde cevap verdi. Bulunca veya aklına gelince bana bildireceğini yazdı. Ama günler geçti bir türlü aklına gelmedi!.. Çünkü dünyada böyle bir yayın yok.
Hiç ümidim yok! Biz geri kalmışlıktan yıllarca kurtulamayacağız. Çünkü bu bilimsel kokuşmuşluk her gün daha fazla yayılıyor.