Özdilek

Güncel

Komsuoğlu’dan erken veda

48 yeni doçentin ve 32 yeni profesörün cüppelerini giydiği KOÜ Akademik Giysi Töreni’nde konuşan Rektör Sezer Şener Komsuoğlu, son kez giysi törenine katıldığını belirterek veda konuşmasını erkenden yaptı.

9 Haziran 2014 Saat: 17:45
Komsuoğlu’dan erken veda
Komsuoğlu’dan erken veda

Kocaeli Üniversitesi’nin 2013-2014 eğitim öğretim dönemi Akademik Giysi Töreni, Umuttepe Yerleşkesi içerisinde bulunan Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, rektör yardımcıları ve eğitimcilerin yakınları katıldı. Akademik Giysi Töreni’nde akademik başarı kaydeden 48 yardımcı doçent doçentliğe yükselirken, 32 doçent ise profesör olmaya hak kazandı. Rektörlük görevinin son yılında olan Komsuoğlu, bu seneki giysi töreninin son olduğunu belirterek erkenden veda konuşması yaptı.


SON AKADEMİK GİYSİ TÖRENİM
Akademik Giysi Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrenci korosunun verdiği konserle başladı. Konserin ardından Rektör Komsuoğlu programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Komsuoğlu, “Bu benim rektörlüğümdeki son akademik giysi töreni. Üniversitede bu törenler devam edecek fakat ben rektör olmayacağım” diyerek sözlerine başladı.


ON ÜNİVERSİTEDEN BİRİYİZ

Konuşmasında KOÜ’nün durumuyla ilgili bilgiler veren Komsuoğlu, “Bizim üniversitemiz en çok doktora yetiştiren üniversitelerden biri. Türkiye’de en çok öğretim üyesi bulunan on ilden üniversiteden biriyiz. Bunun sevincimi yaşıyoruz. Biz bu çatı altında 900 öğretim görevlisiyle 70 bin öğrenciye hizmet ediyoruz” dedi. Eksiklerden de bahseden Komsuoğlu, “Küresel yetenekler geliştirmemiz bu ve bunları ülkemizde muhafaza etmeliyiz. Başka kültürlerle temas kurmalıyız. Üniversitelerde insana daha çok yatırım yapmalıyız. Özlük haklarımızı düşünmeden çok daha fazla çalışmalıyız” şeklinde konuştu. Rektör Komsuoğlu’nun konuşmasının ardından 32 profesöre ve 48 doçente cübbeleri giydirilerek başarı belgeleri verildi.


32 YENİ PROFESÖR
KOÜ Tıp Fakültesi’nden Maksut Görkem Aksu, Abdülkadir Babağlu, Metin Aydoğan, Bülent Kara, Yonca Akgöz Anık, Mustafa Baki Çekmen, Zeki Yumuk, Murat Pekdemir, Haşim Boyacı, Muhip Kanko, Belgin Bamaç, Hale Maral Kır, Tülay Şahin, Şerife Tuba Liman, Sema Aşkın Keçeli ve Fatma Budak profesör olmaya hak kazandı. İletişim Fakültesi’nden Nigar Pösteki ve Cem Pakman profesör oldu. Eğitim Fakültesi’nden Ahmet Küçük, Teknoloji Fakültesi’nden Özcan Gündoğdu ve Melih İnal, İİBF’den Sami Karacan, Fen Edebiyat Fakültesi’nden Nalan Özkan Güray, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Sema Göktaş, Hukuk Fakültesi’nden Pelin Güven ve Sivil Havacılık Yüksekokulu’ndan Faruk Aras profesör olmaya hak kazandı.


TAHİR BÜYÜKAKIN DOÇENT OLDU
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Tahir Büyükakın, Caner Sancaktar, Burcu Güler, Betül Urhan Çelik, Bülent Kantarcı ve Vedat Cengiz doçent oldu. Tıp Fakültesi’nden İpek Komsuoğlu, Zuhal Gündoğdu, Yengi Umut Çelikyurt, Barın Selçuk, Umut Kefeli, Selim Öncel, Şahika Şişmanlar, Oğuz Mutlu, Yusufhan Yazır, Emel Ergül, Serkan İşgören, Evren Odyakmaz Demir ve Kaya Memişoğlu doçentliğe yükseldi. Fen Edebiyat Fakültesi’nden Abdülkadir Aygünoğlu, Ali Demir, Arzu Erdem, Ersel Özkazanç, Canan Sevimli Gür ve Kenan Acar, Mühendislik Fakültesi’nden İbrahim Sertçelik, Mücahit Opan, Cenk Çelik, Aysa Arslan, Ali Bekir Yıldız, Nuran Yörükören, Arzu Erener, Murat Makaracı, Kemal Güllü ve Serhat Yılmaz, Eğitim Fakültesi’nden Esma Kırıkkaya, Şöheyda Göktürk, Ayla Karataş ve Doğan Yüksel, Mimarlık Fakültesi’nden Gül Köksal Argın, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Yunus Taş, Adalet Meslek Yüksek Okulu’ndan Esin Karacan, İzmit Meslek Yüksekokulu’ndan Emre Ergin, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu’ndan Ozan Arslan ve Sivil Havacılık Yüksek Okulu’ndan Ali Talip Akpınar doçentliğe hak kazandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat