Körfez Belediyesi hayata geçirdiği projeler ile örnek olmaya devam ediyor.
Sıfır Atık Projesi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde; atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedeflenen projenin tanıtım toplantısı körfez Belediyesi’nde gerçekleştirildi.
Yoğun katılım oldu
Körfez Belediyesi, Körfez Kaymakamlığı, Körfez Kent Konseyi, Kocaeli Üniversitesi ve STK’ların iş ortaklığı ile gerçekleştirilen toplantıya, projenin ev sahipleri Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın eşi Bilge Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can’ın eşi Şengül Can’ın yanı sıra Körfez Belediyesi Başkan Yardımcıları Faruk Denli- İsa Taş ve eşi Rukiye Taş, Temizlik İşleri Müdürü Ali Osman Yıldırım, Meclis Üyesi Nigar Yağız, Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlisi Ayfer Özmen, Akademisyenler, KOÜ çevre bölümü öğrencileri katılım sağladılar.
Sıfır atık projesinde kadının gücü
Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Ufuk Salih Kaya moderatörlüğünde başlayan toplantı, selamlama konuşmalarıyla devam etti. Her alanda kadının gücünün önemine değinilen toplantıda konuşan Başkan İsmail Baran’ın eşi Bilge Baran; Çevre kavramının günümüzde oldukça önemli bir yere sahip olduğunu, insanoğlunun artan tüketimi nedeniyle doğayı daha çok tahrip etmeye başladığını belirterek böyle bir projeyi ilçe de başlattıklarını belirtti. Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can’ın eşi Şengül Can ise “sıfır atık projesinde kadının gücü” adını verdikleri projenin çok verimli olacağını söyleyerek, desteklediğini ifade etti.
Başkan yardımcılarından tam destek Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi"nin yaygınlaştırılmasına ilişkin başlatılan çalışmalarda ilk kurum olduklarını belirtenKörfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş; “Son yıllarda çevre bilinci müthiş bir şekilde ilerliyor. İnsanların dikkat etmelerine rağmen, bir öncüye ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda, hazırlanan proje ile çevre konusunda halkımızı daha çok bilinçlendirmek için gayret edeceğiz “ şeklinde konuştu. Toplantı da çevre önemine değinen Başkan Yardımcısı Faruk Denli; “ Kadınlarımızı, annelerimizi, kız kardeşlerimizi böylesi anlamlı projelerin içinde değerlendirmeniz bizleri çok memnun etti. Kadın gittiği yeri güzelleştiriyor. Evimizi, geleceğimizi, her şeyimizi emanet ettiğimiz hanım kardeşlerimize şimdi de çevreyi emanet ediyoruz. Ben projeye katılan herkese çok teşekkür ederim “ ifadelerine yer verdi.
3 bin kadın hedefleniyor
Körfez Belediyesi’nin “sıfır atık projesinde kadının gücü” adını verdiği projede, KOMEK, Halk eğitim merkezi, üniversite öğrencilerinden oluşan grup ile 3 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. Projenin canlanması adına bitkisel yağlar ve atıklarla ilgili kampanya yapılmasının planlandığını söyleyen yetkililer; “ Toplumumuzda önemli bir yere sahip olan kadınların, çevre konusunda da büyük bir hassasiyet ile çalışacaklarına inancımız sonsuz. Yaklaşık 3 bin kadınımızı bu projede görevlendirmek istiyoruz“ şeklinde konuştular.