Özdilek

Çevre

Körfez Dip Çamurunun Altında Kalacaklar!

CHP Kocaeli İl Başkanlığı Proje Denetleme ve Kent Suçları Komisyonu Sepetçi Köyü Dip Çamurunun Çıkarılması 2.Etap ihalesinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine verilmesiyle ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

13 Haziran 2024 Saat: 18:40
Körfez Dip Çamurunun Altında Kalacaklar!
Körfez Dip Çamurunun Altında Kalacaklar!

Körfez Dip Çamurunun Altında Kalacaklar!

CHP Kocaeli İl Başkanlığı Proje Denetleme ve Kent Suçları Komisyonu Sepetçi Köyü Dip Çamurunun Çıkarılması 2.Etap ihalesinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine verilmesiyle ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Komisyonumuz tarafından yapılan açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği Türkiye’nin en büyük çevre projesi olarak lanse edilen İzmit Körfezi Baseni Dip Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertaraf hizmeti projesi kapsamında (2.etap) İzmit Körfezinden çıkarılan çamurların vahşi bir şekilde depolanmasına devam edilmektedir.

Vatandaşlarımızın Sağlığı Olumsuz Etkilenmektedir

ÇED ve İşletme Lisansı almaksızın çamurların depolanmaya devam edilmesi sonucu çevrenin doğanın yerüstü ve yeraltı doğal su kaynakları kirlenmekte, bu durumdan ötürü bölgede yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı olumsuz etkilenmeye devam etmektedir.”

“Sıcakların da artmasıyla çamurun depolandığı alanlardan koku ve tozların çevreye yayılması kuşlar haşerat böcek ve diğer hayvanların bu alanda üremesi ve alandaki patojenlerin çevreye taşınmasını havda depo gazından kaynaklanan tabakalaşma ve aerosollerin oluşması yangın ve patlama risklerini meydana getirmektedir.

Suç Duyurusunda Bulunmuştuk

Atlas Maden Ürünleri Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin ÇED Ve İşletme Lisansı almadan çalıştığı, yapılan projelerle çevrenin ,doğanın, yeraltı ve yerüstü doğal kaynakların kirlendiği, bu durumdan ötürü de bölgede yaşayan vatandaşlarımızın sağlığının olumsuz etkilendiğini belirtmiş olup, ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerin ‘ görevi kötüye kullanma ve çevreyi kasten kirletmek’ sebebiyle de Cumhuriyet Halk Partisi adına CHP Kocaeli İl Başkanımız Bülent Sarı tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur.”

İhale Yetkisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesine Verilecek

Suç unsurları devam ederken 13 Haziran Günü yapılacak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısında ikinci etap çalışmaları için ihale yetkisi istenecek. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu doğrultusunda İzmit Körfezi Dip Çamurunun temizlenmesi, susuzlaştırılması ve bertaraf hizmeti projesinin 2.Etap ihale yetkisinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamına verilmesi ile ilgili yetki istenecektir.

Konunun Takipçisiyiz

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanlığı olarak çağrımızı yineliyor; konunun daimi takipçisi olacağımızı belirterek; Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin çevre kirliliği ve insan sağlığını tehdit eden projelerine dur diyoruz.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığının da bu doğa katliamına dur demesiyle kamu zararına yapılan projelere ve çevrenin kirletilmesine engel olmasını talep ediyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat