Körfez Ticaret Odası’nın ‘Dış Paydaş Çalıştayı’nda konuşan Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Selattin Kabadayıoğlu, “Başkanımız İlimtepe’ye ayrı bir önem veriyor. O bölge Körfez’in geleceği olacak” dedi
Körfez Ticaret Odası, ‘akredite oda’ olmanın gerekliliklerinden olan 4 yıllık stratejik planını belirleyebilmek adına ‘Dış Paydaş Çalıştayı’ gerçekleştirdi. Körfez Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayda, paydaş analizi, vizyon ve misyon beyanları, SWOT Analizi ve strateji geliştirme başlıkları altında sunumlar ve paydaşların görüşleri alındı.
Dış Paydaşlar Katıldı
Dış Paydaş Çalıştay’ının açılışına; Körfez Belediye Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda kurum yöneticisi ve STK temsilcileri de katıldı.
Birlikte Üretelim
Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Körfez Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, ilçenin daha da güzelleşmesi adına tüm paydaşların el ele vermesi gerektiğini belirterek, “Birlikte çok güzel işler başarabiliriz. Tüm STK’lar ve kurumlar birlikte proje üretmeliyiz. Ve bu projeleri de hep birlikte desteklemeliyiz” ifadelerini kullandı.
Çalışmaları Ayrı Tutamayız
Dış paydaş olarak Körfez Belediyesi’nin çalışmalarının oda faaliyetlerinden ayrı tutulamayacağını söyleyen Selattin Kabadayıoğlu, ulaşım, kültür ve spor alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Kabadayıoğlu, “Kuzey Marmara Otoyolu’na ek olarak eski İstanbul Yolu’nun da duble yol hale getirilmesi sonrasında ulaşımın en rahat olduğu ilçelerden biri konumuna geleceğiz.
İlimtepe’den Bağlantı Yolu
D-100 ve TEM’deki trafiği en kısa yoldan Kuzey Marmara Otoyolu’na aktarma noktasında çalışmalar yapıyoruz. Diş Hastanesi’nin hemen arkasından 4,5 kilometrelik yolla İlimtepe’ye bağlantı yapacağız. 2017’de bu proje şekillenmiş olacak. Yarımca-İlimtepe arasındaki yol duble hale getiriliyor. Bunlar ilk etap projeler. İkinci etapta ise düşük mailli bir yolla trafiği kuzeye atmak olacak” dedi.
Sanayi-Üniversite İş Birliği
Yarımca’da eski belediye binasının olduğu alanda üniversite kampüsü yapma noktasında çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kabadayıoğlu, “Kampüs, bölgeye de hareketlilik katacaktır. Ama asıl önemli olan, Körfez’deki sanayi-üniversite işbirliğini de arttıracaktır” dedi. Kabadayıoğlu, Körfez Devlet Hastanesi’ne ek bina yapımıyla ilgili de projeye son halinin verilmesi noktasında çalışmanın devam ettiğini söyledi.
Başkanımız İlimtepe’ye Önem Veriyor
İlimtepe-Dereköy bölgesi için ‘Körfez’in geleceği’ diyen Başkan Yardımcısı Selattin Kabadayıoğlu, “Mimar Sinan, Atalar, Güney, Fatih ve Barbaros Mahalleleri, sanayi ile iç içe. Başkanımızın da talimatı ile İlimtepe bölgesinde Körfez’in nefes alabileceği yeni bir Körfez kuracak şekilde planlamalar yapıyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu bittiği zaman o bölge Körfez’in en revaçta bölgesi olacak. Başkanımızın bir diğer önem verdiği proje olan İlimtepe Kültür Merkezi’de tamamlandığında bölgenin sosyal ve kültürel ihtiyacı karşılayacak” dedi.
Toki Çalışma Başlattı
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, kenti ve İlimtepe Bölgesini ekonomik yönden canlandıracak olan 200 dönümlük arazi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile anlaşma imzalamıştı. Başkan Yardımcısı Kabadayıoğlu, konuşmasının son bölümünde TOKİ’nin bölgede proje çalışmalarına başladığını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından paydaşların tek tek görüşlerini aktardı.