KOTO’da Saraylı ve Örcünlü kadınlar için“Kooperatifçilik Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi
Kocaeli Ticaret Odası, ülkemizde kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, kadının insan haklarının korunması ve güçlendirilmesi ile kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hayata geçirilen yasaların etkin bir şekilde uygulanması, konu hakkında toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın arttırılması adına Kocaeli Valiliği başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sekretaryalığında kurulan ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu’nda aktif olarak yer alıyor. KOTO, komisyonun çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla kurulan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Teknik Kurulu “Kadının Ekonomik Hayata Katılımı Alt Çalışma Grubu” toplantılarına da ev sahipliği yaparak, kadına yönelik geliştirilen projelere üst düzey destek sunuyor.
Saraylı ve örcünlü kadınların talebi
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başkanlığında, Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde, KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği Kocaeli Şubesi), KOSGEB, İŞKUR, SGK, ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi), Körfez Ticaret Odası, Körfez Kaymakamlığı, Kadın Girişimciler Kurulu, Kocaeli 1.-2.-3. Kadın Konukevi, Kartepe Kaymakamlığı temsilcilerinin oluşturduğu, kadınlar için faydalı projeler gerçekleştirilen çalışma grubunun geçtiğimiz ay gerçekleştirilen toplantısında, Gölcük ilçesi Saraylı ve Örcün mahallelerinde kendi el emeklerini hafta sonu pazarında satan kadınların, kooperatifleşme talebi görüşüldü.
Kooperatifleşme yolunda ilk adım
Kadınlarımızın bu talebini destekleyen KOTO, ‘kooperatifleşme’ semineri düzenleyerek, kadınları kapsamlı bir şekilde bilgilendirdi. KOTO Ticaret Sicil Müdürü İsmail Özkul’un sunumları, KOTO Araştırma ve Dış Ticaret Servisi Müdürü Özlem Taşkır’ın ev sahipliğinde, 22 kişilik 2 ayrı kadın grubuna, “Kooperatif nasıl kurulur? Şart ve yükümlülükleri nelerdir?’ konularında ve Odamızın diğer faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Toplantının kendileri için oldukça önemli olduğunu ve aktif istihdama katılmaları noktasında teşvik ettiğini ifade eden Saraylı ve Örcünlü kadınlar, kooperatifleşme yolunda ilk adımı atmış oldu.