Özdilek

Güncel

KOTO, İNTERTEKS’E TALİP

KOTO, seçimlerin ardından ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan KOTO Başkanı Murat Özdağ, ‘İnterteks Fuarı’nın odamıza işletme için verilmesini istiyoruz’ dedi

31 Temmuz 2013 Saat: 19:16
KOTO, İNTERTEKS’E TALİP
KOTO, İNTERTEKS’E TALİP

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) seçimlerinin ardından, meclis üyeleri ilk kez meclis toplantısını gerçekleştirdiler. KOTO binasında gerçekleştirilen meclis toplantısı öncesinde meclis üyeleri erken saatlerde binaya geldi. Meclis üyelerine verilen oturum ücreti 40 TL`yiKocaelispor`a bağış yapmak isteyenler için sandık kuruldu. Meclis üyelerinin bir çoğu ve KOTO Başkanı Murat Özdağ oturum ücretlerini almayarak Kocaelispor`a bağışladı. Toplantının başkanlığını meclis başkanı Bülent Karagöz yaparken, yönetim kurulu üyeleri eksiksiz olarak meclis toplantısına katıldı. Bülent Karagöz, “Üzerimize düşen görevin farkındayız. 4 yıl boyunca birlikte burada olacağız. Çözüm üretmeye ve yeni yollar açmaya çalışacağız. Saygı çerçevesinde, kimseyi kırmadan ve yıpratmadan mecliste görev yapmamız gerekiyor. Eksikliklerimiz elbette olabilir” dedi. Aylık faaliyet raporun görüşülmesi maddesinde söz alan KOTO Başkanı Murat Özdağ, seçimin ardından yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Özdağ,  “4 yıllık süreç bizleri bekliyor. Bu süre zarfında KOTO`yu Türkiye`de bir marka yapmak, sorun yerine çözüm üremek, yeni projelerle ilimize hizmet hedefimizdir. ‘Ramazan ayında 7 ilçemizde iftar yapacağız` dedik ve 5 iftarımızı geride bıraktık” diye konuştu. 


Üyelere yönelik hizmet odalarını da açtıklarını duyuran Özdağ, “Çağrı merkezimi faaliyete geçirdik, üyelerimize yönelik anket yapıyoruz. MARKA işbirliğinde ‘Esnafım güçlüyüm` projesi için saha çalışmalarımıza başladık. KOTO Akademi`yi hayata geçirmek için alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. 24-27 Eylül tarihleri arasında İnterteks Fuarı alanında sanayi odamızla birlikte SANTEKS`13 fuarımızı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. İnterteks`in işletmeciliğini istediklerini söyleyerek “Ayrıca önümüzdeki süre zarfında geri dönüşüm ve lojistik fuarlarımızı da hayata geçireceğiz. İnterteks Fuarı`nın odamıza yada sanayicilere işletme için verilmesini istiyoruz. Bununla ilgili gerekli görüşmelere başlayacağız. Bu yıl 7 aylık süre zarfında odamıza 554 yeni firma kayıt yaptırırken, 255 firma ise ne yazık ki kapatıldı” itirafında bulundu. 


Konuşmasının sonunda Özdağ, “Ramazan Bayramı öncesi bazı üyelerimizden bayramlaşmamızı kent bayramlaşmasında değil oda binasında yapma önerisi geldi. Ben de kent bayramlaşması öncesinde odamızda üyelerimizle bayramlaşıp daha sonra ise kent bayramlaşmasına gidilmesini istiyorum” dedi. Bu öneri üyelerin de oylarıyla kabul edildi. 
Daha sonra meclis üyesi olan Yaşar Can söz alarak, “Bu meclise ve meslektaşlarımıza vakit ayıralım. Buraya kimse zorla getirilmedi, herkesin burada çalışması gerekiyor. Ayrıca yurt dışı ve yurt içi fuarlara ücretleri bizden alınmak kaydıyla gitmemiz gerekiyor. Biz de önümüzdeki sene eylül ayında gıda fuarı yapacağız. Burada elimizden gelenin en iyisini yaparak üyelerimize hizmet etmeliyiz” şeklinde konuştu. 


Konuşmaların ardından gündem maddesinde bulunan aylık 2 adet ücretsiz alınan faaliyet belgesi üyelerin oylarıyla 5`e çıkarıldı. Yine gündem maddesinde yer alan komitelere ödül sistemi karara bağlayarak her yıl en başarılı komitelere belgeler verilmesine karar verildi. Derince`den gelen talep üzerine Derince ilçesine KOTO`nun temsilciliğinin açılmasına meclis üyelerinin oylarının tamamıyla karar verildi. Ardından KOTO`da yeni kurulan hesap işlemleri komisyonu, basın yayın, burs ve proje Ar-Ge komisyonlarının üyelerinin belirlenmesi yapıldı. Hesap işleri komisyonu isimlerinin açıklanmasının ardından ise meclis üyelerinden Yaşar Can kendi komitesindeki üyelerden Uğur Demir`in listede yer almamasına tepki gösterdi. Can, Demir`in bankacı olduğunu ve komisyonda mutlaka yer alması gerektiğini söylese de başarılı olamadı. 


Hesap işleri komisyonuna Abdülmelik Kalay, Yıldırım Yılmaz, Ramazan Kadınçeşme, Hasan Kanca ve Okan Erişkan seçildi. Basın yayın komisyonuna Şenol Çiçek, Yusuf Erenkaya, Murat Barış, Volkan Yılmaz ve Aykut Çavuş seçilirken, Yusuf Erenkaya ve Volkan Yılmaz komisyondan kendi istekleriyle ayrıldı. Burs komisyonuna ise Mustafa Alkan, Mehmet Temizel, İsmail Uslu, Avni Arıcan ve Osman Özdemir seçildi. Proje ve Ar-Ge komisyonuna ise Tolga Ok, Baturhan Üretürk, Volkan Kavşut, Fuat Berna ve Uğur Demirtaş seçildi. Ancak hesap işleri komisyonuna ismi yazılmayan Uğur Demirtaş komisyondan kendi isteğiyle ayrıldı. Meclis başkanı Bülent Karagöz, komisyonların bu kadarla sınırlı olmadığını ifade etti. Yönetime yeni 6 komisyonun belirlenmesi ve üyelerin tespiti için yetki verildi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat