Özdilek

Güncel

KOÜ’de olağanüstü güvenlik önlemleri

Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) son günlerde yeni bir uygulama başlatıldı.

28 Mayıs 2014 Saat: 09:21
KOÜ’de olağanüstü güvenlik önlemleri
KOÜ’de olağanüstü güvenlik önlemleri

Okulun güvenlik görevlileri Rektörlüğün emriyle istedikleri zaman kapıdan giriş yapan öğrencileri ve araçları arayabiliyor. Bu aramalar ise sadece “Rutin uygulama” şeklinde açıklanıyor.

KOÜ öğrencileri geçtiğimiz hafta başında, 22 Mayıs Perşembe günü okulda Soma’da yaşanan maden faciasını protesto etmek için bir günlük adalet nöbeti tutacağını duyurdu. Perşembe sabahı okula gelen öğrenciler, karşılarında özel güvenlik ve polis ordusuyla karşılaşınca şok oldu. Öğrencilerin çantaları ve yanlarında getirdikleri her türlü eşya didik dikik aranırken, okula arabayla giriş yapan kişilerin de araçları kontrol edildi. “Bu aramanın sebebi nedir?” sorusuna ise verilen yanıt “Rutin uygulama” şeklinde oldu. Öte yandan öğrenciler tarafından düzenlenen Mühendislik ve Mimarlık Günleri için hazırlanan pankartlar güvenliğin yoğun ‘önlemleri’ altında, izinli olmasına rağmen uzun kontrollerden sonra okul içerisine alınıyor. Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ise her gün bu aramalara takılmaktan bezmiş durumda.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat