Özdilek

Güncel

KOÜ’de sert polis müdahalesi: 18 öğrenciye gözaltı

Kocaeli Üniversitesi’nde Anadolu Gençlik Derneği üyesi (AGD) bir grup ile sol görüşlü öğrenciler arasında gerginlik çıktı. İki grup arasında önce polis girdi. Gerginlik uzayınca polis üniversitenin yemekhanesine kadar girerek öğrenc

24 Aralık 2014 Saat: 17:49
KOÜ’de sert polis müdahalesi: 18 öğrenciye gözaltı
KOÜ’de sert polis müdahalesi: 18 öğrenciye gözaltı

Kocaeli Üniversitesi’nde yaklaşık iki saati bulan gerginlik yaşandı. Gerginlikler, yılbaşı kutlamanın günah olduğunu ileri süren AGD’lilerin Umuttepe Kampüsü içinde stand açmasıyla başladı. Yılbaşı karşıtı bildiriler dağıtan AGD’lilerin, farklı inançtakilere hakaret ettiğini söyleyen grup ile AGD’li grup arasında tartışma çıktı. Tartışma üzerine araya ilk önce özel güvelik görevlileri daha sonra da polis girdi. Kampüse giren polis, ilk olarak iki öğrenci grubunu alandan uzaklaştırdı ve iki grubun da standını kaldırdı. Ancak daha sonra polis, yeniden masa açmak isteyen sol görüşlü öğrencilere müdahale ederek 18 kişiyi gözaltına aldı.

 

YEMEKHANEYE GİRDİLER

Üniversitesinin sosyal tesisleri önünde başlayan müdahale yemekhanede deva etti. Müdahaleden sonra öğrencilerin yemekhaneye girmesi üzerine ilk olarak özel güvenlik ekipleri daha sonra da çevik kuvvet yemekhaneye girdi. Yemekhanenin içindeki öğrencileri güvenlik ve çevik kuvvet birimleri yaka paça gözaltına aldı. Polis, toplam 18 öğrenciyi gözaltına aldı. Üniversitelilerin yemekhane içinde gözaltına alınması olayla ilgisi olmayan bazı öğrencilerin de tepkisini çekti. Müdahale sırasında öğrenciler attıkları sloganlarla gözaltını kınadı.

 

KAMPÜSTE KOVALAMACA

Yemekte bazı öğrenciler gözaltına alındıktan sonra müdahale, Umuttepe Kampüsü’nün içinde devam etti. Yemekhane içinden gözaltına alınmadan dışarıya çıkan bazı öğrenciler, özel güvenlik ekipleri tarafından bir süre kovalandı. Kampüs içinde yaklaşık yarım saat süren kovalamacanın ardında gözaltı sayısı ise 18’i buldu. Gözaltına alınarak ekip aracına bindirilen öğrenciler daha sonra Seka Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Diğer yandan kovalamaca sırasında Güvenlik Amiri Birol Öztürk ile bazı kadın öğrenciler arasında arbede çıktı. Bir kadın öğrencinin kendisine hakaret ettiğini söyleyen Öztürk, öğrencinin üzerine yürüdü. Birol Öztürk, öğrenciden hakaret nedeniyle şikayetçi olacağını söyledi.

 

POLİS BİZİM YANIMIZDA

Yaşanan gerginlikte ise dikkat çekici ayrıntılar ortaya çıktı. Polisin kampüs içine girdiğini gören Anadolu Gençlik Derneği üyesi öğrencilerin “Polis bizim yanımızda, sorun yok” dediği görüldü. Polisin müdahaleden önce öğrencilerin arasına girip, iki grubu birbirinden uzaklaştırmasından sonra AGD’liler hep bir ağızdan tekbir getirerek slogan atmaya başladı. AGD’lilerin sloganına sol görüşlü öğrenciler de sloganla karşılık verince karşılıklı atışmalar yaşandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat