Özdilek

Güncel

KSO’DA ATIK BEYAN SİSTEMLERİ EĞİTİMİ

Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile “Atık Beyan Sistemleri Eğitimi” gerçekleştirildi.

22 Şubat 2013 Saat: 21:45
KSO’DA ATIK BEYAN SİSTEMLERİ EĞİTİMİ
KSO’DA ATIK BEYAN SİSTEMLERİ EĞİTİMİ
Kocaeli Sanayi Odası Meclis salonunda düzenlenen Eğitim Seminerine Sanayi kuruluşları temsilcileri ilgi gösterdiler.Eğitim Seminerinin açış konuşmasını yapan KSO Genel Sekreter Yardımcısı Elif Bilgisu, Türkiye imalat sanayinin yüzde 13’ünü üreten ilimiz için çevre konusunun  diğer illere göre çok daha öncelikli bir mesele olduğunu vurgulayarak, “ Bölgemizdeki sanayi kuruluşları, uluslararası ticari ilişkileri nedeniyle, çevre konusunda üzerine düşen yatırımları yapmışlar ve yapmaya devam etmektedirler. Ancak yapılan yatırımlara ve çevre bilincinin artmasına rağmen bu konu hala gündemimizi meşgul etmektedir. 2004-2010 Süreci; yönetmelik yayım ve revizyonlarının çok sık yapıldığı bir dönem olmuştur. Bu süreçte yaklaşık 20 idari yönetmelik ve sayısı 100’e yaklaşan tebliğ, genelge ve de çok sayıda teknik doküman yayınlanmıştır”dedi. 

Uyum sürecinde karşımıza çıkan bir uygulamanında  “Tehlikeli Atık Beyan ve Ambalaj Atık Beyan Sistemleri “ olduğunu  kaydeden KSO Genel Sekreter yardımcısı Bilgisu, “Sizlerin de bildiği gibi, “Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” gereğince atık üreticileri “atık beyan formunu her yıl bir önceki yıla ait bilgiler doğrultusunda doldurarak valiliğe göndermek ve bir nüshasını saklamakla,” yükümlüdürler. Ayrıca Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Ambalaj Üreticisi Müracaat Formu’nu ve Piyasaya Süren Müracaat Formu’nu her yıl Şubat ayı sonuna kadar İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü”ne göndermekle yükümlüdür” 

Eğitim Semineri’ni veren Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şube Müdürü Şennur Yıldız, Eğitim konusunun  Ambalaj Atıkları Beyan Sistemi ve bu kapsamdaki yükümlülükler ile Tehlikeli Atık Beyan Sistemi ve bu kapsamdaki yükümlülükler olduğunu açıkladı. Şube Müdürü Yıldız, bu toplantıda Tehlikeli Atık Beyan Formu’nun nasıl doldurulacağı hakkında bilgi vereceklerini belirterek,  Öncelikle Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın sitesinde “Çevre Bilgi Ssistemi” ne girileceğini buradan çıktı alınıp İl Müdürlüğüne gönderilip şifre alınması gerektiğini söyledi. Daha sonrasında formun doldurulacağını sinevizyon eşliğinde katılımcılara aktardı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat