Özdilek

Güncel

KSO, Fuar’dan çekiliyor

Kocaeli Sanayi Odası Meclisi’nin kasım ayı toplantısı yapıldı. KSO yönetimi Fuar yönetiminin Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmeyen SGK ve vergi borçlarının 35 milyon TL’ye çıkması üzerine, bütün borç ve alacakların Büy

12 Kasım 2014 Saat: 16:20
KSO, Fuar’dan çekiliyor
KSO, Fuar’dan çekiliyor

Kocaeli Sanayi Odası’nın(KSO) kasım ayı meclis toplantısı yapıldı. Hasan Tahsin Tuğrul Başkanlığındaki meclis toplantısında her ay olduğu gibi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ülke ve kent ekonomisinin durumunu özetleyen bir değerlendirme yaptı.  Zeytinoğlu şunları söyledi: “İhracat rakamlarında artık oranları düşük. Ancak tarihin en yüksek eylül ve ekim ayı ihracatları gerçekleştirildi.  İhracat artışının düşük olması  AB’deki ekonomik büyümenin yavaşlaması  ve çevremizde yaşanan olumsuzluklardan kaynaklanıyor. Türkiye genelinde olduğu gibi, Kocaeli’de de  hracat artış oranları önceki yıllara göre düşük kaldı.  Ekonominin yavaşlaması, Suriyeli göçmenlerin iş hayatına katılımı bunda etkilidir. Enflasyonun beklentilerin üzerinde seyretmesini tehlike olarak görüyoruz.  Petrol fiyatlarındaka düşüş, enflasyonu önümüzdeki yıl  baskı altında tutabilir.  Türk Lirasındaki değer  kaybına rağmen  enflasyonun önümüzdeki dönemde düşük seviyede kalacağını tahmin ediyoruz.”

KSO yönetimi, toplantıda  Kocaeli Fuarı şirketindeki adi ortaklık statüsünden ayrılmak için, Meclis’ten yetki istedi. Fuar adına Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesi gereken vergi ve SGK borçlarının 35 milyon TL’yi bulduğu, Sanayi Odası yönetiminin  bütün borç ve alacakları Büyükşehir’e devrederek ortaklıktan çıkmak istediği açıklandı.

Dünkü Meclis toplantısında söz alan  Gebze Plastikçiler OSB Bakanı Osman Erkan, belediyelerin  kavşak ve yol inşaatlarında  kendilerinden maddi destek  istemesini doğru bulmadıklarını söyledi., “Bu taleplere karşı çıkan sanayici aforoz ediliyor” dedi.Sarkuysan Genel Müdürü  Hayrettin Çaycı da,  Türkiye’de maden işletmelerine önem verilmediğini,  bu nedenle de Türkiye’nin ithalata bağımlı kaldığını öne sürdü.

KSO Meclis Toplantısında  Özel Akademi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Kırman, yeni hastane binasının  tanıtımı ile ilgili bir sunum yaptı. Elektronet Bilgisayar Kontrol ve Haberleşme Sistemleri Şirketi yöneticisi  ve ortağı Mehmet Kaptan da Meclis’te  “Amerakan pazarına giriş stratejisi” konulu konuşma yaptı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat