Özdilek

Güncel

Kurslar, Dostluğu Pekiştiriyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

mit Belediyesi’nin meslek edindirme kursları insanlar arasındaki dostluğu ve yardımlaşmayı geliştiriyor.Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa açılan kurslardaki   aile ortamı sıcaklığı  dikkat çekiyor.Kısa adı İZMEK olan Meslek Edindirme Kuralarına katılanlar” Kurslar sayesinde hem meslek öğreniyor hem de  güzel dostluklar kazanıyoruz” dediler. Ahşap Rölyef kursu da bu dostlukların gelişmesinde ve yeni dostlukların kurulmasını önemli rol oynuyor. Sevgi Tosun’un öğretmenliğini yaptığı kursta 14 kişi eğitim görüyor. Ahşap Rölyef kursu hakkında bilgi veren kurs öğretmeni Tosun” “Ahşap Rölyef, sanatsal değeri olan mimari ve tarihi yapıların, aslına sadık kalınarak ahşap malzemeler yardımıyla, tablo üzerine aktarılması sanatıdır. Bu tür ürünlere konu olan tarihi ve mimari yapı, izleyende gerçeklik hissi uyandırır. Rölyef sanatı, sanatsal değeri olan tarihi eserlerin insan zihninde kalıcı hale gelmesini sağlarken söz konusu tarihi eserlerin önemini vurgulayarak kültürel değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasına da yardımcı oluyor” dedi.
KURSLARIN GEDİKLİLERİ
Ahşap Rölyef kursiyerlerinden emekli banka müdürü 64 yaşındaki 3 çocuk babası Necati Günay, 4 yıldır kurslara katıldığını ve çok güzel ürünler yaptığını söylerken Tüpraş’tan emekli 54 yaşındaki Sebahattin Yağız’da, “Derince’de oturmama rağmen İzmit’teki kursa gelmekten zevk alıyorum” dedi. Emekli öğretmen 4 çocuk annesi 1 torun sahibi 65 yaşındaki Ayşen Sumru Sarıkartal, da kurslara 6 yıldır katıldığını ve kursta kendisini çok mutlu hissettiğini ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat