Özdilek

Spor

KURTULMUŞ’TAN HAS PARTİ .

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Saadet Partisi genel başkanlığından istifa eden Numan Kurtulmuş,

yeni partisini açıkladı. “Halkın Sesi” olan partinin ambleminde doğan güneş var.

Kurtulmuş, düzenlediği basın toplantısıyla yeni partisinin adını açıkladı.

Kurtulmuş, basın toplantısında partisinin ambleminin Osmanlı medeniyet güneşini sembolize ettiğini söyledi. Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Partimizin amblemi 'Osmanlı güneşi', 'medeniyet güneşi' adını vereceğimiz ''güneştir''. Amblemde uygulanan güneş, tarih boyunca 'medeniyet güneşi' olarak isimlendirilen bir motifi ortaya koyuyor. Buradan inancımız, hem yeni bir günün doğduğunu ortaya koymak, hem de Türkiye'de yeni bir dönemin, yeni bir günün doğduğunu ifade etmektir. Hem yeni dünyanın kurulması olduğunu ifade etmek, hem de bizim medeniyet değerlerimize olan bağlılığımızı ifade etmek açısından Osmanlı'nın medeniyet güneşi motifini kullandık.''

KURUCULAR LİSTESİ
Öte yandan, Kurtulmuş'un partisi kurucular listesinde kamuoyunun yakından tanıdığı eski milletvekili ile Milli Görüş partilerinde önemli görevlerde bulunmuş ve Kurtulmuş'un ardından SP'den istifa etmiş çok sayıda isim bulunuyor. Devlet eski Bakanı Hasan Aksay'ın kızı Tuba Albayrak'ın da Kurtulmuş'un partisinden siyasete atıldığı öğrenildi.

TP ‘NİN KADIN KOLLARI BAŞKANI
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in Kadın Kolları Genel Başkanı Filiz Kozan'ın da bu görevinden ayrılarak, Kurtulmuş'un partisine katıldığı da gelen bilgiler arasında.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER
Numan Kurtulmuş'un partisi kurucuları arasında Prof. Dr. Vahit Bıçak'ın da bulunduğu öğrenildi. Prof. Dr. Şefik Dursun ile Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu da Kurtulmuş'un yeni partisinden siyasete atılan akademisyenlerden.Kurucular listesinde yer alacağı kesinleşen diğer isimler ise Prof. Dr. Çağrı Erhan. Erhan, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a yakın bir isim olarak biliniyor. Eski milletvekillerinden Beyhan Aslan da Anap'ta Başkanvekilliği yapmış biri. Kurtulmuş'un partisindeki bir diğer dikkat çeken isimler ise DP'li eski bakanlardan Refaiddin Şahin ile Anaplı eski İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in kayınbiraderi Namık Sinanoğlu oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat