Özdilek

Güncel

Kuşkan: Sorun seçmende değil bizde

30 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi dahil 12 ilçede de ağır yenilgi alan Cumhuriyet Halk Partisi’nde seçim sonrası sırasıyla tüm ilçelerde Danışma Kurulu toplantıları yapılıyor.

7 Haziran 2014 Saat: 17:53
Kuşkan: Sorun seçmende değil bizde
Kuşkan: Sorun seçmende değil bizde

29 Mayıs Perşembe günü yapılan ve toplantı sonrası İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım’ın istifa edeceğini söylediği İzmit İlçe Danışma Kurulu’nun ardından bir diğer önemli toplantı Gebze İlçe Örgütü’nde yapıldı.

Gebze İlçe Örgütü’nün Danışma Kurulu bugün Gebze İlçe Binasında gerçekleşti. Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda; 30 Mart yerel seçimlerinde alınan başarısız sonuç değerlendirilip tartışıldı. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan’a çıkan oy sayısının hayal kırıklığı yarattığı seçimler sonrası, Gebze İlçe örgütü oldukça eleştiri alıyordu.

Gebze İlçe Binasında gerçekleşen toplantıya; Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Gebze Belediye Başkan Adayı Yakup Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı Keramettin Gençtürk, danışma kurulu üyeleri, eski Büyükşehir Belediye Gurup Başkan Vekili Fahri Örengül,  İl Kadın Kolları Başkanı Av. Nurhan Atalay ve yönetimi,  Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Kıymet Ayan ve yönetimi, mevcut il ve ilçe yöneticileri ve partililer katıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan iş görüşmesi için yurt dışında olduğu için danışma kuruluna katılamadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Danışma Kurulu’nda, divana ilçe saymanı Senem Demir, Hukuktan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Av. Recep Dursun ve İlçe Yöneticisi Nilda Eşki getirildi.

Danışma Kurulu’nun açılış konuşmasını yapan Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, “Bir seçim geçirdik. Seçim öncesi yaptığımız danışma kurulunda almış olduğumuz kararların tamamını uyguladık” dedi. Bugün seçim sonrası ilk danışma kurulu toplantısını gerçekleştirdiklerini söyleyen Tatar, “Yönetim kurulu olarak bize görev verildiğinde hedefimiz yerel de iktidar olmak idi. O günden bu güne kadar gerek seçimden önce adayların saptanmasında gerekse örgütsel çalışmada, örgütümüzü dışlayarak hiçbir iş yapmadığımızı vurgulamak istiyorum” diye konuştu. Biz ne yaptıysak hatasıyla, eksiğiyle, noksanıyla sizinle birlikte yaptık diyen Tatar, “ Biz Kocaeli’de en hakkaniyetsiz çalışmayı yaptık. 4 aydır yoğun bir seçim dönemi geçirdik. Adayımız, milletvekilimiz, yöneticilerimiz ile birlikte gittiğimiz yere kadar gittik. Ancak seçimde başarılı olamadık. Vatandaşımız bizi tercih etmedi” dedi.

Sandıklardan aldığımız sonuçlar geçmişten kötü değil ama ne yazık ki başaramadık diyen Tatar, “ Başarılı değiliz. CHP’nin hiçbir koltuğu baki değildir. Gelip geçici makamlardır. Elbette hatalarımız var. Ama hatalar bilinçli ve kasti olmamalıdır. Biz elimizden geldiğince bu ilçeyi diri tutmaya çalıştık. Önemli olan bu zamanlarda partimizi daha iyi yerlere taşımaktır. Onun için biz çalışmaya devam edeceğiz. Bizi seçen irade sizin göreviniz bitti diyene kadar. Oda kongre sürecidir. Biz CHP olarak eleştirilere açık bir partiyiz. CHP’yi ileriye taşıyacak bütün eleştirilerin başımızın üzerinde yeri var” diye konuştu.

Danışma toplantılarımızın amacı sizleri dinlemek diyerek konuşmasına başlayan İl Başkanı Yalçın Kuşkan, “Partimizde uzun zaman sonra ilk defa eğilim yoklaması yapıldı. Gebze de 1 ay gecikmiş olması, benim, örgütün ya da milletvekillerimizin doğrultusunda değil genel merkezin gecikmesidir. Bunu bilmenizi istiyorum. Gebze de aday olacak kişiyi hep birlikte sizler belirlediniz dedi. Cumhurbaşkanlığı sürecini değerlendirmek üzere Salı günü bilişim ve sandık sorumlularını il binasında toplayacağım diyen Kuşkan, “ 30 Mart yerel seçimlerinde tüm Kocaeli’de umduğumuz sonuç alınmadı. Çok net bir mağlubiyet var. 13-0 olabilecek en kötü sonuç” diye konuştu.

Partimiz çok zor bir süreç geçiriyor diyerek konuşmasına devam eden Kuşkan, “Bu süreç geçtikten sonra partimiz kendini değerlendirecektir. Eylül ayı gibi bir tüzük kurultayına partimizin gideceğini düşünüyoruz. Örgüt için ise henüz bize ulaştırılan bir öneri yoktur. Böylesi bir süreçte partililerimizi kişiselleştirmeye varmayan ışık tutucu önerilerini bekliyoruz “ şeklinde konuştu. Kuşkan’ın konuşmasının ardından danışma kurulu basına kapalı olarak devam etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat