Özdilek

Güncel

KUŞLARIN DA ARTIK EVİ VAR

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 


Şirintepe Mahallesi’ndeki 7. Boru İlköğretim Okulu öğrencilerinin parlak zekaları çok önemli bir projenin hayata geçmesine neden  oldu. 7.Boru İlköğretim Okulu öğrencileri ile okul yönetiminin kendi imkanlarıyla yaptıkları 101 kuş evi, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Okul Müdürü Hakan Koçak, öğrenciler ve veliler katılımlarıyla okul bahçesindeki ağaçlara yerleştirildi.
 Teknoloji Tasarım dersinde yapılan yarışma sonucunda böyle bir projenin ortaya çıktığını belirten Okul Müdürü Hakan Koçak “Okulumuz ve öğrencilerimiz açısından belki de bir ilke önderlik yaptığımızdan bizleri heyecanlandıran çok önemli bir projenin 1. ayağındayız. Öğrencilerimize her zaman doğayı sevmelerini, doğayı ve hayvanları sevmeyenlerin insanları da sevemeyeceğini öğrettik. İşte ortaya çıkan bu proje bu sevginin ürünüdür. Pırıl pırıl zekaları ile bu projeyi ortaya çıkartan öğrencilerimizi kutluyorum” diyerek yaşadıkları haklı gururu öğrenciler ve konuklarla paylaştı.
ATALARIMIZ YABAN HAYATINI KORURDU
Okul bahçesinde ağaç dallarına asılmış kuş yuvalarından çok etkilendiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli de “Ecdadımız eşini kaybetmiş dul kadınları, yetim kız çocukları için kurdukları vakıflarla yetinmemiş; dağdaki yaban hayvanları bile dert edinmiş, onlar için vakıflar kurmuştur. Kış mevsimi geldiğinde dağlarda yaşayan vahşi hayvanlar donmasınlar, aç kalmasınlar diye kurulan vakıflar aracılığı ile dağdaki inlere ekmek ve kurutulmuş etler bırakarak hayvanatın yaşamasına olanak sağlamışlardır. Yapılan proje ile ne kadar gurur duysak azdır. Emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.
SEVGİNİN ÜRÜNÜ
Sevgiyi, koruma içgüdüsünü çağrıştıran bir projenin kendisini heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise “Çok insani bir düşünce. İnanıyorum ki bu proje şehrimizde ve ülkemizde hızla yayılacak. Bu anlamda proje çok büyük bir iştir, pırıltılı zekanın ürünüdür. Gurur duyduk. Bu tesadüfen olan bir iş değildir. Allah bize öyle bir özellik vermiş ki, sevgi doluyuz, merhamet yüklüyüz. Tıpkı büyük Atatürk’ün önderliğinde Çanakkale Savaşında yaralanan düşman askerini sarıp sarmalayıp bize kurşun sıkan düşman cephesine teslim etiğimiz gibi asil bir milletiz” dedi.
PROJEYE DESTEK
Projeye destek vereceklerini de sözlerine ekleyen Doğan “Bu projeyi gördükten sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğüne okul bahçesine avam park yapmak için talimat verdim. Daha bilimsel, estetik ve gerçekle örtüşen mimari eser ortaya çıkartacağız. Burasının dünyaya örnek olmasını istiyoruz. Yurt dışından insanlar gelsinler, ülkemizde sevgi hangi boyutta yaşanıyor görsünler. Çocuklarımızla gurur ediyorum ve onlara; sevginizi hiç eksiltmeyin diyorum” diyerek projede emeği geçen herkesi kutladı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat