Özdilek

Güncel

Laptopunu Alıp Başkan'a Koştu

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince’nin Kandıra sınırında yer alan Terziler Köyü’ne konuk oldu. Başkan Karaosmanoğlu’nu karşısında gören 6. sınıf öğrencisi Sefa Üzel ise laptopunu aldığı gibi Başkan’ın yanına koştu. Başkan Karaosmanoğlu’nun elini öpen Sefa, Büyükşehir’in verdiği laptoplar nedeniyle teşekkür etti.

 

KÖY ÇOCUKLARININ LAPTOPU VAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelindeki 27 bin 6. sınıf öğrencisine dağıttığı laptoplar, özellikle köy çocuklarının hayatını değiştiriyor. İlk kez bilgisayarla, hatta internetle tanışan çocuklar, teknolojinin bu en gelişmiş olanaklarını kullanarak, hem derslerine daha iyi çalışıyor, hem de dünyayı tanımış oluyor.

 

TERZİLER KÖYÜ’NDE LAPTOP HEYECANI

Derince’ye bağlı Terziler Köyü’nde yaşayan Sefa Üzel de onlardan biri. Sefa Üzel, İzmit’e bağlı Hakkaniye İlköğretim Okulu’nun 6/B sınıfında okuyor. Sefa da, Büyükşehir’in bilgisayarla tanıştırdığı köy çocuklarından birisi. Okulda laptopunu ilk eline aldığında büyük bir heyecan yaşadığını söyleyen Sefa, bir başka heyecanı da Başkan Karaosmanoğlu’nu karşısında gördüğünde yaşadı.

 

BİLİM ADAMI OLMASINI İSTEDİ

Başkan Karaosmanoğlu’nun köyünü ziyaret ettiğini öğrenen Sefa, koşa koşa eve gitti ve laptopunu alarak geri döndü. Başkan Karaosmanoğlu’na gururla laptopunu gösteren Sefa, elini öptüğü Başkan’a teşekkür etti. Sefa’nın heyecanına ortak olan Başkan Karaosmanoğlu da, ‘’Bizim için bu dünyada, bilgisayarlarını alan çocuklarımızın gözlerinde gördüğümüz mutluluktan daha değerli bir şey yok’’ dedi. Sefa’ya sevgiyle sarılan Başkan Karaosmanoğlu, ondan bir gün büyüdüğünde bu bilgisayarları yapan, yazılımlarını hazırlayan bir bilim adamı olmasını istedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat