Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kalp Damar Cerrahisi Kliniği bir yeniliğe imza atarak ‘Lazer Teknolojisi’ kullanarak gerçekleştirilen varis ameliyatlarına start verdi. Lazer teknolojisi bir gün sonra taburcu olma imkanı sağlamakta.
Türk toplumunda garson rahatsızlığı olarak bilinen ve gün içerisinde devamlı bir şekilde ayakta duran insanlarda sık olarak rastlanan varis rahatsızlığından teknolojinin imkanları ile ağrısız bir şekilde kurtulmak mümkün. Son zamanlarda bünyesine katmış olduğu uzman doktorlar ve tıbbi çalışmalara ile adından sıkça söz ettiren Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği tarafından başlanılan Lazer Teknolojisi tedavilerinin startını vermiş bulunmakta. Hastane Kalp Damar Cerrahi Kliniği mütehassıslarından Dr. Orhan Fındık, Lazer teknolojisi ile gerçekleştirilen varis ameliyatlar ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmelerinde neştersiz bir şekilde gerçekleştirilen ameliyatların avantajlarından bahsederek varis rahatsızlığı çeken vatandaşlara seslendi.
Dünya’da kabul gören tedavi yöntemi
Öncelikli olarak bizlere Lazer Teknolojisi kullanılarak operasyon yapabilme imkanı sunan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekeriya İlçe’ye teşekkürlerimizi belirtmek isterim. Lazer teknolojisi son 2-3 yıldır gittikçe artan oranda varis tedavisinde kullanılan ve tüm Dünya da en popüler yöntemlerden biri olarak kendisini kabul ettirmektedir. Bacaklardaki toplardamarların yeterli çalışmaması olarak bilinen varis hastalığında ,bacaklarda şişlik, ağrı, hassasiyet ve ağırlık hissi oluşmaktadır. Hastalarımız bacaklarında sürekli bir sızlama olduğunu, dinlenseler de kolay kolay geçmediğini ifade ederler. Bayan hastalarımız ayakkabılarının dar geldiğini ve adet dönemlerinde şikayetlerinin daha belirgin olduğunu ifade ederler. Varis hastalığının daha ileri dönemlerinde bacaklarda renk değişikliği ve yaralar oluşabilmektedir.
Bir gün sonra taburcu olma imkanı
Endovenöz lazer tedavisi uygulanan hastalar ertesi gün fiziksel aktivitelerine geri dönebilirler. İşlem süresi 30-60 dakika arasıdır. İşlem sonrası 3-4 saat içinde evlerine yürüyerek dönebilirler. İşlem sırasında bir iğne ile damara girilebilmektedir. Doppler Ultrason cihaz rehberliğinde kılavuz tel damara uygun yerleştirilmektedir. Daha sonra lazer ışığını damarın içine verecek ince bir tüp damarın içine ilerletilir. Son olarak kontrollü olarak damarın içinden tıkanması lazer enerjisi verilerek sağlanır. Uzun süre ayakta durarak çalışanlarda daha sık görülen varis hastalığı , toplumumuzda %15-25 sıklığındadır. Ailesel yatkınlık söz konusudur. Bayanlarda daha sık rastlanılmaktadır. Endovenöz lazer tedavisi varis hastalığı ilerlemiş olan hastalarımızın %50-60’ına yapılmaktadır. Ciltte de iz bırakmaması ve ağrının daha az olması hastaların evlerine yürüyerek dönebilmesi önemli avantajları arasında yer almaktadır