Limak Enerji Uludağ Elektrik, ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.BURSA (İGFA) - Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da 5 milyon kişiye hizmet veren Limak Enerji Uludağ Elektrik, sürdürülebilirlik politikası doğrultusunda geli
Limak Enerji Uludağ Elektrik, ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.
BURSA (İGFA) - Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da 5 milyon kişiye hizmet veren Limak Enerji Uludağ Elektrik, sürdürülebilirlik politikası doğrultusunda geliştirdiği çalışma ve projeler kapsamında atıkların işlenmesine ilişkin eğitimlerini tamamlayarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafındanSıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı.
Limak Enerji Uludağ Elektrik, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedefliyor. Sürdürülebilir bir gelecek için çevre dostu uygulamalarına devam eden şirket, atık yönetimi adımlarıyla da çevresel zararı en aza indirmek, insan sağlığını ve dünyanın kaynaklarını korumakadına çalışmalar yapıyor. Şirket, sıfır atık uygulamasına ilk olarak Bursa’daki genel müdürlük binasına atık toplama kumbaraları yerleştirerek başladı. Ayrıştırılabilir şekilde farklı kategorilerde toplanan atıklar, geri dönüşüme gönderiliyor. Şirket, genel müdürlüğünde başlattığı çalışmayı tüm işletmelerine yayarak,atıkları sıfırlamayı hedefliyor. Şirket, 2022 yılı sonuna kadar diğer bölge müdürlükleri için de Sıfır Atık Belgesi almayı planlıyor.
Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, ‘Sıfır atık yaklaşımı, hem Türkiye, hem dünyada verimliliğin artması ve israfın önüne geçilerek maliyetlerin azaltılmasına zemin hazırladığını söyledi. Şirket olarak hedeflerimiz doğrultusunda sürdürülebilirlik anlayışının geliştirilmesi ve gelecek için sıfır atık anlayışı ile çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Aytac, "Gereksiz kullanımın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla atıklarımızı ayrıştırıyor ve geri dönüşüme kazandırıyoruz. Atıklarımızı ayrıştırıp, bölümlendirerek çevresel risklere karşı farkındalık oluşturuyoruz.1 ton atık kağıt 20 ailenin aylık enerjisine eş değer olurken, sadece bir pilin ayrıştırılmasıyla 800 bin litre su ve 4 m2 toprağın zarar görmesi engelleniyor. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya ve ülke bırakmak için bu çalışmalar hayati önem taşıyor" diye konuştu.