Özdilek

Güncel

Liman-İş’e destek ziyareti

Derince Limanı’nın özelleştirilecek olmasına karşı eylem başlatan Liman-İş Kocaeli Şube yöneticilerini işçilere destek ziyaretleri sürüyor. Kurulan çadırı son olarak Genel-İş, Dev Sağlık-İş ve Lastik-İş ziyaret etti

20 Mayıs 2014 Saat: 18:10
Liman-İş’e destek ziyareti
Liman-İş’e destek ziyareti

28 Mayıs’ta özelleştirme ihalesi yapılacak olan Derince Limanı için 15 Mayıs’tan bu yana eylem yapan Liman-İş Sendikası’na, Genel-İş, Dev Sağlık-İş ve Lastik-İş’ten destek geldi. Liman-İş tarafından kurulan çadırı ziyaret eden Genel-İş Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, Dev Sağlık-İş Kocaeli Temsilcisi Talat Tunç ve Lastik-İş temsilcisi Ercan Yavuz, birlik mesajları verdi.

 

Ziyaret nedeniyle sendika yöneticilerine teşekkür eden Liman-İş Şube Başkanı Bülent Aykurt, özelleştirmelerle iş cinayetlerinin sayısının arttığını belirterek, “Özelleştirmede iş güvenliği yok. Patronlar sadece kendi ceplerini düşünüyor” dedi. Hükümete seslenen Aykurt, “Bu özelleştirmeleri durdurup, işçi katliamlarına son verin. Biz bunun için eylemimize devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Genel-İş Şube Başkanı Vedat Küçük ise, “Soma’yı gördük, yarın burada da iş cinayetleri yaşanacak” dedi. Özelleştirmelere geçmişte dur diyemediklerini söyleyen Güçlü öyle devam etti: “Biz geçmişte bunlara dur diyebilseydik, bugün bu durumlara düşmezdik. Mücadelenizde her zaman yanınızdayız.” Ardından söz alan Lastik-İş temsilcisi Ercan Yavuz ve Dev Sağlık-İş Kocaeli Şube Başkanı Talat Tunç da Liman-İş Sendikası’nın başlattığı bu mücadeleye destek olacaklarını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat