Özdilek

Güncel

Lotus kadınları kampanya başlattı

Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği üyeleri, “Şiddetim Olma, Sevgili Ol” adını verdikleri kampanyayı saat 12.09’da başlattı.

2 Mart 2018 Saat: 13:36
Lotus kadınları kampanya başlattı
Lotus kadınları kampanya başlattı

İzmit’te 2017 yılında kurulan ve kadına ilişkin birçok etkinliğe imza atan Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği yönetim kurulu üyeleri kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için kampanya başlattı. “Şiddetim Olma, sevgilim Ol” adı verilen kampanyanın tanıtımı Mimarla Odası Kocaeli Şubesi’ne ait taş binada gerçekleşti. Tanıtım toplantısına Başkan Bilge Çoker, Sekreter Gülfer Kırbaş ile yönetim kurulu üyeleri İlknur Balcıgil, Mediha Satıcı, Kadriye Çakmak ve Zeynep Çelik ev sahipliği yaptı. Toplantıya CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve yönetimi, İzmit Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Aliye Hale Meriç’in yanı sıra CHP’li kadınlar ve davetliler katıldı.

ROMANTİK İLİŞKİLERDE YAŞANAN ŞİDDET

Kampanyanın tanıtım konuşmasını yapan Gülfer Kırbaş, “Kampanya, sevgililik ilişkilerini yeni başladığı 15- 26 yaş döneminde romantik ilişkilerde yaşanan şiddete işaret ediyor. Sevgililik ilişkisi içinde eşlerden birinin diğerine karşı şiddet içeren davranışlarının konuşulmasını ve bu şiddet hallerinin görünür olmasını amaçlıyor. Bu ilişkilerde şiddet kendini fiziksel olmaktan çok, duygusal, cinsel, sosyal, dijital şiddet ve ısrarlı takip şeklinde gösterir. Sevgililik “Gizli, ayıp”, “Saklanması gereken” bir konu olarak görüldüğü için ilişki içinde şiddetle karşılaşılsa bile bu durum çoğunlukla hiç kimseyle konuşulamaz ve bunun sonucunda yalnız hissedilir” dedi.

“KAMPANYAYI SAAT 12.09’DA BAŞLATIYORUZ”

Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği Sekreteri Kırbaş, “Dünya genelinde kız çocukları ve kadınların şiddete maruz kalma oranları erkeklere göre çok daha yüksektir. Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü tarafından 2015 yılında yapılan, Türkiye’de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması’na göre psikolojik şiddete maruz kalan 15-24 yaş aralığındaki kadınların oranı % 26. Fiziksel ve cinsel şiddet oranı ise % 17. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2017 raporuna göre Kocaeli’de 9, Türkiye genelinde 409 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bunların 65’i 15- 25 yaş aralığında olan kadınlardı. Yani bir kısmı henüz çocuktu ve bir kısmı da oldukça genç kadınlardı. Yüzde 9’luk bir oranla kadınlar, erkek arkadaşları tarafından öldürüldü. Bu dokuz rakamlarına atıfla, öldürülen kadın sayısına işaret etmek için kampanyayı 12.09’da başlatıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Etiketler: Songül Kaya,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat