Özdilek

Güncel

Made in TURKEY Yap-Boz Ahşap Oyuncak Markası, ‘’CİDAGU’’

Eski Türkçe de, sözlük anlamı yetkin, yetenekli, becerikli olan CİDAGU Oyuncak Markası iki yıl önce ar-ge çalışmalarıyla, Kocaeli'nde üretime başlangıç yapmış ahşap oyuncak sektörüne.

18 Eylül 2016 Saat: 19:37
Made in TURKEY Yap-Boz Ahşap Oyuncak Markası, ‘’CİDAGU’’
Made in TURKEY Yap-Boz Ahşap Oyuncak Markası, ‘’CİDAGU’’

Tüm tasarım, ar-ge ve sanatsal çalışmaları da kendisi geliştiren firma sahibi Ali Kamberoğlu, üretmiş olduğu ürünleri, 100’de % doğal ve katkısız ahşaptan üretiyor. İkisi patentli, 18’i endüstiriyel tasarım belgesi almış ve 100’e yakın ürün geliştirme hedefinde olan, kısa bir süre sonra 50 ye yakın ürün gamıyla daha büyük satış ağına Türkiye’de, özellikle de ihracata önem vereceğini belirtti. Hedefinde dünya markası olmayı söyleyen Kamberoğlu, ‘’bu hedef uzak değil, piyasada bu konuda büyük açık var. Rusya, Azerbaycan, Türki Devletler ve Orta Doğu öncelikli hedef pazarımdır. Azerbaycan ve Rusya pazarı benim özel ilgimi çekmektedir. Özellikle de son yıllarda Çin istilasına uğramış oyuncak piyasası, kanserojen ve bazı hastalıklara sebep olan katkı maddelerinden oluşuyor. Türkiye televizyonlarında sürekli bu konularda kamu spotları verilmektedir ve çocuk doktorları uyarılarda bulunmaktadır.

Kamberoğlu, ‘’Çocuklarımız geleceğimizdir düsturu ile 2023 ve 2053 hedefi olan ülkemizde, Sayın Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın bir konuşmasında bu konuya yer vermesi ve tavsiyesi bana yol açıcı fikirler verdi. Bu sebeple bu sektöre yavaş, bilinçli, alt yapısı sağlam şekilde girme kararı aldım ve yatırımlarım büyüterek gitme amacındayım. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın iyi bir gelecek okuyucusu ve tüccar zekası beni daha da cesaretlendirerek onun Başbakanlığı döneminde ülkemizde ekonominin canlanacağı dürtüsüyle bende büyüyeceğimi bilerek oyuncak sektörüne damga vurmaya geldim. Benim ürünüme benzer bazı ürünler 100 Euro civarı satılırken ben bunu daha uygun maliyetlerle, minimize edip satıyorum. Ürünlerimiz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay almış, okullara pedagojik açıdan tavsiye edilebilir oluru almıştır. Okullarda kullanımında bir sakınca görülmemiştir’’ ifadelerinde bulundu.

Çocuklar için sağlıklı, kaliteli ve güvenilir ahşap oyuncaklar üretmek amacıyla kurulan CİDAGU Oyuncak, lisanslı ürünlere kendi patentiyle hayat veriyor. Gündemde olan milli oyuncak üretimine destek çıkarak sektörün kimliğini yenilemeye katkı sağlamak istediklerini belirten, CİDAGU Oyuncak Ar-Ge ve İş Geliştirme Müdürüde olan Ali Kamberoğlu; “Milli kültürümüzü yansıtan, çocuklarımızın hayal gücünü tetikleyen, hayatın içinden alınmış ve sağlam malzemelerden yapılmış oyuncaklar üretmek bizim amacımız. Ürünlerimiz  AB uyum yasaları normlarına sahiptir ve CE belgelidir” diye konuştu. Çocukların, örneğin: 122 adet ahşap parçalı kır evinde değişiklikler yapabildiğini ve hayalindeki nesneleri eve yerleştirebildiğini ifade eden Ali Kamberoğlu; “Çocuklarımızın el becerisinden çevre ile olan iletişimlerine, analitik zekalarından hayal güçlerine kadar pek çok yönü tasarladığımız ve ürettiğimiz oyuncaklar vasıtasıyla gelişim gösteriyor” şeklinde konuştu. ‘’Amaç çocuğun hayal gücünü harekete geçiren, serbestçe deneme yapmasına olanak tanıyan, her denemeye açık, hayatın içinde yer alan ev, araba, gemi, evcil hayvan ve benzeri yap-boz malzemeler ile ideal oyuncak üretmek. Çocuk bunlardan dilediğince farklı nesneler üretebilir. Yan yana, üst üste dizerek evler, arabalar, gemiler, masalar,  yapabilir. Yaptığı şeyler çoğu kez aslına tam olarak benzemez, ama onun hayalinde aslı gibidir. Ve biz tasarımlarımızı bu ilkelere göre yapıyoruz. İlk ürünümüz olan kır evinden çocuklar sınıflandırmayı ve kategorilere ayırmayı, düzenlemeyi, planlamayı öğrenirler, el becerilerini arttırarak ince  hareket kabiliyetlerini geliştirirler.Hayal güclerine göre istedikleri nesneyi geliştirirler.

Oyunun, çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimine en çok etki eden faktör olduğunu vurgulayan pedegoglar; “Oyun, çocuğun en ciddi işidir. Oyuncak çocuğa yalnızca bir eğlence vaat etmiyor. Aynı zamanda çocuğun gücünü ve yeteneğini ifade edebilmesine olanak tanıyor. Böylece çocuk kendini tanıyor, çevresini ve eşyanın tabiatını keşfediyor” açıklamasında bulunurlar. Çeşitli biçim, boyut, renk ve maddeden oluşan oyun malzemesiyle oynayan çocuğun, bir eşyayı diğerinden ayıran ağırlık, hafiflik, uzunluk, kısalık, büyüklük, küçüklük ve renk kıyaslamalarını daha hızlı bir biçimde yapabileceğini belirterek, bu vasıtayla görerek öğrenme yolunun etkin çalışacağını da sözlerine ekledi. Ahşabın, çocuk üzerinde sıcaklık ve güven hissi verdiği, yapaylıktan uzak, hatta hiperaktif çocukları sakinleştirdiği, enerji alış-verişini dengelediği, içine kapanık çocuklarda ise iletişim becerilerini geliştirerek öz güven ve dışa dönük durum yarattığı çocuklarla çalışan eğitimciler tarafından da söylenir.

Aynı zamanda İnşaat Mühendisi de olan Ali Kamberoğlu ve CİDAGU firmasına başarılar dilerim. Bize aydınlatıcı bilgiler verdiği için ve ülkelerin geleceği olan çocuklarımıza yönelik yatırım yapıp, taşın altına elini koyduğu için teşekkür ederim.

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

veyselkavrayan@gmail.com

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat