Özdilek

Güncel

Mahmut Civelek, veda etti

AKP İl Başkanlığı’nın 73’üncü İl Danışma Meclisi, Antikkapı’da yapıldı. Danışma Meclisi'nde konuşan Civelek veda etti.

18 Ocak 2015 Saat: 17:22
Mahmut Civelek, veda etti
Mahmut Civelek, veda etti

Toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, il başkanı Mahmut Civelek ve ilçe başkanları, belediye başkanları ve partililer katıldı.

 

4 YILDIR GÖREVDEYDİ

Danışma meclisinin açılışında konuşan il başkanı Mahmut Civelek, göreve geldiği 2011 yılından bu yana yaşananları hatırladığını söyledi. Döneminde girilen seçimleri değerlendiren Civelek, “Bu seçimlerde önemli başarılar elde ettik. 7 Şubat’ta il kongresi yapılacak. Milletin duasıyla ayaktayız. Biz çalışıyoruz Allah bereket veriyor” dedi.

 

HEDEF 8 MİLLETEVKİLİ

2015 seçimlerinin önemine değinen Civelek, “İlçelerde 2 kongre yaptık. Bu sırada kırdığımız isimler olabilir. Biz sadece genel merkezimizin talimatını yerine getirdik. Kol kırılır yen içinde kalır. 2015’i çok çalışarak ve başarı ile tamamlamalıyız. Yeni anayasa çok önemli. Milletvekili sayımız Kocaeli’de en az 8 olmalıdır. İl başkanlığı için 6 aday var. Onlar süreci çok iyi götürüyorlar” dedi. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise il başkanlığı için pazarlıkların olmadığını belirterek, “Kimse benim adamım olsun mantığında olmadım” dedi.

 

II. MAHMUT DÖNEMİ

Milletvekilleri Mehmet Ali Okur ve İlyas Şeker de partilileri selamladı. Şeker, konuşmasında il başkanlığı seçimlerine değinerek, “6 adayımız var. Mahmut Civelek veda eder gibi bir konuşma yaptı. Bu işler belli olmaz. Ankara’ya gidince durum değişebilir. Belki de ikinci Mahmut dönemi başlayabilir?” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

IŞIK’TAN İLGİNÇ MESAJ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın gündeminde de kongreler vardı. Yeniden aday gösterilmemesi durumunda görevi bırakacak olan Civelek’e teşekkür ettiklerini söyleyen Işık, “7 Şubat’a kadar görevinin başında. En uzun ve en başarılı il başkanı kendisidir. 3 genel seçim, 5 miting ve onlarca toplantılar yapıldı.  Her seçimden yüzümüzün akıyla çıktık. Hiçbir başarı tesadüf değildir” dedi. Büyük bir maraton koştuklarını söyleyen Işık, “Ancak önümüze sürekli kural dışı engeller konuluyor. Buna rağmen iktidarız” dedi.

 

“PARALEL İHANET VARDI”

Işık, şöyle konuştu: “Engellerle uğraşırken canımız dediğimiz insanlar bizi can evimizden vurdu. Paralel ihaneti gördük. 17-25 Aralık sürecini yolsuzlukla mücadele süreci diye yutturamazlar. Devletin her birinde örgütlenip bir kumpas kurmaya kalktılar. Yanıtı ise 30 Mart’ta millet verdi. TÜBİTAK’ta büyük bir ihanet vardı. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, bakanların telefonları dinlendi. Bu kişilerin tasfiye edilmesi gerekiyor. Fransa’daki terör saldırısını bize karşı kullanmak isteyenlerin planını Başbakan Davutoğlu bozdu. Hiçbir özgürlük kutsallara hakaret etme hakkı vermez. Dünyada söz sahibi olacağız. Teknolojik açıdan gelişiyoruz. Kandıra OSB temel atma durumuna geldi. GTÜ kuruldu. Bilim Merkezi bitmek üzere. Açılışına cumhurbaşkanımız katılacak. 2016’da banliyö trenleri ara durakları belirlenecek.”

 

YATIRIMLARI ANLATTI

Yeni yatırımlar hakkında bilgiler veren Işık, “İstanbul-Ankara arasını 1.5 saate indirecek YHT projesini 2023’te bitireceğiz. İzmit-Kandıra yolu Kefken’e kadar gidecek. Kandıra-Ağva yolu yapılıyor. Kuzey Marmara Otoyolu mart ayında ihaleye çıkacak. Eski İstanbul yolu duble yol olacak. Cengiz Topel’de bir tepe kaldırılıyor. Sisli havalarda iniş yapacak cihazı yerleştiriyoruz. Gölcük’te adliye sarayının yer teslimi yapıldı. Gebze’de Fatih Hastanesi, Gölcük’te adliye binası yapılmaya başlandı. İzmit Cezaevi yerine okul yapılacak. Yeni hükümet konağı ve MOBESE için 20 milyon TL ödenek gönderildi” dedi. Işık, ayrıca, kuraklık dönemindeki çalışmaları dolayısıyla da İSU’dan övgü ile söz etti.

 

II. MAHMUT DÖNEMİ VURGUSU

İl kongresi için geçen süreci de değerlendiren Işık, “Kazayla gerçekleşmezse, yani ikinci Mahmut dönemi başlamaz ise 6 isimden biri tercih edilecek. Her arkadaşımızın farklı özellikleri var. Hiçbiri bizim açımızdan ayrıcalıklı değildir. Tercih edilme noktasında kimsenin kalbinde bir şey olmasın. Civelek’ten aldığı bayrağı yeni il başkanı daha ileri götürecektir” açıklamasında bulundu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat