Özdilek

Güncel

Makinecilerde çetin mücadele

TMMOB Kocaeli Makine Mühendisleri Odası’nın 11.genel kurulu başladı. KYÖD lokalinde açılışı yapılan Makine Mühendisleri Odası’nın genel kurulu, yarın 09.00-17.00 saatleri arasında Atatürk Ortaokulu’ndaki oy verme işlemiyle tamamla

18 Ocak 2014 Saat: 22:24
Makinecilerde çetin mücadele
Makinecilerde çetin mücadele

Ünal Özmural önderliğindeki “Demokrat Mühendisler”in mavi listesi ile H.İbrahim Saraç önderliğindeki “Yenilikçi Mühendisler”in beyaz listesi, ipi önde göğüslemek için bugün yarışacak. 5400 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu genel kurulda kazanan, Makine Mühendisleri Odası’nın 8 nci dönem yönetimini üstlenecek. Genel kurulda, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oda üyeliğinden çıkartılması yönünde bir önergenin TMMOB’ye verilmesi yönündeki bir önerge de kabul edildi.

ODALARA SALDIRI VAR

ÖDP İl Başkanı Osman Bahçeci, Mimarlar Odası Başkanı Arsal Arısal, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Fidan, KSMMO Başkanı Ender Şenol, KESK Dönem Sözcüsü Murat Harata ve makine mühendisleri KYÖD’deki genel kurulu takip etti. M.Özcan Taras’ın başkanlığı üstlendiği divanda Akın Turan, Nida Akgün ve Ilgın Bek yer aldı.

Makine Mühendisleri Odası Başkanlığı görevini devretmeye hazırlanan Nedim Kara, yaptığı konuşmada ilginç mesajlar verdi. Kara, “Dünyada ve ülkemizde önemli gelişmeler yaşanmıştır. Özellikle Ortadoğu ve Afrika’da emperyalizmin politikaları halklara zulüm etmeye devam etmektedir. AKP hükümetinin yanlı politikaları, yoksulluğu ve barışı dışlayan politikalar haline gelmiştir” dedi. Muhaliflere de yüklenen Kara, “Odanın hiçbir etkinliğine katılmamış, hatta 24 aylık dönemin 23 ayında odaya bile uğramamış arkadaşlarımızın samimiyeti sorgulanmalıdır” diye görüş belirtti. AKP’nin siyasi ve sosyal hayattaki Meslek Odalarını etkisizleştirme girişimlerinin devam ettiğini vurgulayan Kara, “Ancak iktidarın meslek alanlarına saldırılarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

TMMOB’Yİ YOK SAYANLARLA YÜRÜMEYİZ

Faaliyet raporları ve mali raporların genel kurula sunulmasının ardından kürsüye gelen mevcut yönetimin devamı niteliğindeki Demokrat Mühendisler’in başkan adayı Ünal Özmural, “1954 yılından beri ‘çağdaş, demokratik, üreten birlikte karar alıp, birlikte yöneten, hakça bölüşen bir Türkiye için’ anlayışından hiçbir zaman taviz vermeye odamız, AKP hükümetinin 10 yıllık iktidarı boyunca bir çok mali, idari ve siyasi baskıya maruz kaldı. Biz 450 bine yakın üyesi olan TMMOB’yi yok sayanlarla, torba yasalarla meslek alanlarımız talan edilirken, sokağa çıktığımızda yanımızda olmayanlarla, mesleğimizi ve meslektaşımızın gelişimi için hiçbir çalışma yapmayıp emek sarfetmeden odayı yönetirim diyenlerle, hiçbir literatürde yeri olmayan muhafazakar mühendis diye kendini tanıtanlarla, odaları kendi siyasi anlayışının sahibi yapmak isteyenlerle, gücünü üyesinden almayanlarla yol yürümedik, yürümeyiz. Kısacası, 1954’den beri bu ülkenin taşına, toprağına, suyuna insanına sahip çıkan TMMOB’yi yok sayanlarla asla ama asla yürümedik ve yürümeyiz” dedi.

Yenilikçi Mühendisler olarak yarışa ‘beyaz’ listeyle katılan ekibin önderi H.İbrahim Saraç, genel kurulda görüleri açıklarken, “Değişimin adı beyaz liste” mesajını verdi.

Prof.Saraç, herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışıyla göreve talip olduklarını aktardı, şunları söyledi:

“-Odamızın kuruluş amacına hizmet edecek şekilde, tüm meslektaşlarımıza eşit mesafede duracak, sorunlarını paylaşacak ve çözüm arayacağız. Ülkemizin gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlayacak proje ve yaklaşımlara destek vereceğiz Her türlü siyasi ve ekonomik yapıdan bağımsız ve gücünü sadece üyelerinden alan bir anlayışı esas alacağız” dedi,yeniliğe destek çağrısında bulundu.

ADAY LİSTELER

DEMOKRAT MÜHENDİSLER

YÖNETİM: Ünal Özmural(Başkan adayı), Vedat Dedeoğlu, Emrah Aydemir, Mahmut Köse, Soner Biçer, Mehmet Babaoğlu, A. Fahri Aloğlu

YENİLİKÇİ MÜHENDİSLER

YÖNETİM: Prof. Dr. H. İbrahim Saraç(Başkan) Yrd. Doç. Dr. Kemal Çakır, Yrd. Doç. Dr. Yüksel Korkmaz, Kazım Çelebi, Nurdoğan Canıgelmiş, Gaye Reel, Hakan Keskin

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat