Özdilek

Güncel

Maraş katliamı unutulmadı

İnsanlık tarihinin en kanlı katliamlarından biri olan Maraş Katliamı, Alevi Dernekleri tarafından yapılan bir yürüyüşle bir kez daha lanetlendi.

20 Aralık 2015 Saat: 21:09
Maraş katliamı unutulmadı
Maraş katliamı unutulmadı

19-26 Aralık 1978'de gerçekleştirilen Maraş Katliamına yönel saldırılarda 114 kişi hayatını kaybetmiş, 200’ün üzerinde ev yakılmış ve 100’e yakın iş yeri tahrip edilmişti. Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi katliamın 37’inci yıldönümünde Sabri Yalım Parkı’nda basın açıklaması düzenleyerek hayatını kaybedenleri andı.

 

Kimler katıldı?

DİSK, KESK, Kocaeli Dersimliler Derneği, Kocaeli Vartolular Derneği, ADD Kocaeli Şubesi, Halkevleri, CHP ve HDP’nin de katılım gösterdiği açıklamaya; CHP Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Katak, Alevi Kültür Derneleri Kocaeli Şube Başkanı Birol Sağlam, Kocaeli Dersimliler Derneği Başkanı Ruhi Çelik, CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Devrim Bal, ADD Gençlik Kolları Başkanı Anıl Deniz Pişkin, Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, HTKP Kocaeli İl Başkanı Barbaros Tantan ile birçok STK temsilcisi katıldı.

Katliamlar unutulmaz

Grup adına basın açıklamasını Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube Başkanı Birol Sağlam okudu. Dersim’de, Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta, Roboski’de, Cizre’de ve Ankara’da yapılan katliamları unutmayacaklarını belirten Sağlam ‘’ Bugün Maraş katliamı üzerinden 37 yıl geçmiştir. Katliamın 38’inci yılına girerken daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda Maraş Valiliği, katliamın yıldönümü dolayısıyla alevi örgütlerinin 19 Aralık’ta yapacağı anma etkinliğini ‘’ Kentte kardeşlik içinde yaşayan insanların huzurunu bozacağı’’ gerekçesiyle bir kez daha yasaklamıştır. Alevilere yapılan bu katliamı unutturamayacaksınız’’ şeklinde konuştu.

Planlı ve bilinçli bir olay

Maraş katliamının devlet eliyle gerçekleştirilmiş örgütlü bir olay olduğunu söyleyen Sağlam ‘’ Maraş katliamı tarihindeki dönemin başbakanının ölümü sonrası çekmecesinden çıkmış olan ‘’ Katliam, MİT’in içindeki MHP kanadı tarafından organize edildi’’ yönündeki, yine MİT’ten gelmiş olan bilgi notları, yıllardır ileri sürdüğümüz monut gerçeklerin, su yüzüne çıkmış belgeleridir’’ ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat