Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), “EFQM Mükemmellikte Kararlılık” ve “ISO 9001:2008” kalite belgelerinden sonra şimdi de KALDER tarafından yapılan değerlendirme sonucu “EFQM Mükemmellikte Yetkinlik” Belgesini almaya hak kazandı.
Doğu Marmara için sürdürülebilir kalkınmada küresel standartları yakalamış ve iş mükemmelliği doğrultusunda sürekli kendini yenileyen MARKA ajans olmak” vizyonuyla Türkiye Kalite Derneği’ne (KALDER) üye olarak Ulusal Kalite Hareketine katılan MARKA, bu süreçte gerçekleştirdiği faaliyetlerde Mükemmellik kavramını benimseyerek 2011 yılı sonunda sürdürülebilir başarıyı elde edebilmenin ilk adımı olan Mükemmellikte Kararlılık belgesini aldı. Kararlılık belgesi alındıktan sonra çalışmalara ara vermeden devam eden MARKA, KAL-DER tarafından 2 gün süren saha ziyareti sonucu zorlu bir maratondan sonra “3 yıldız” alarak “Mükemmellikte Yetkinlik” belgesini almaya hak kazandı.
MARKA Kalite Yarışında En Önde
Türkiye’de Kalkınma Ajansları arasında ilk KALDER üyesi olan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), aynı zamanda “Mükemmellikte Yetkinlik” Belgesine sahip ilk kalkınma ajansı oldu. Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Bolu Valisi İbrahim ÖZÇİMEN konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Toplam Kalite Yönetim Felsefesini Doğu Marmara Bölgesinde yer alan kurum ve kuruluşlar arasında yaygınlaştırmak amacıyla faaliyetler gösteren Kalkınma Ajansımızın gerçekleştirdiği EFQM çalışmalarıyla bu belgeyi almış olması büyük önem arz etmektedir. Ajansımız, kurumsal mükemmeliyet açısından sürekli mükemmellik arayışında olarak bölgemize azim ve gayretle hizmet etmeye devam edecektir. Çalışmalarda emeği geçen tüm Ajans çalışanlarımızı ve paydaşlarımızı tebrik ediyorum.” Dedi.
“Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi” 21 Kasım 2012 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda T.C. Cumhurbaşkanlığının himayelerinde düzenlenecek ödül töreninde Kalkınma Ajansı ‘na takdim edilecek.
“EFQM Mükemmellikte Yetkinlik” Nedir?
Program, EFQM Mükemmellik Modeli’ni kullanarak özdeğerlendirme yapmada deneyim kazanmış kuruluşlar için tasarlanmıştır. Bu aşama; kuruluşun başarılı biçimde yönetilip mükemmel kuruluş olma yolunda ilerlediğini gösterir.
Bu aşama için başvuran kuruluşlar, Avrupa ve Ulusal Kalite Ödülü’ne benzer bir değerlendirme sürecine girer. Kal-Der tarafından görevlendirilen eğitimli değerlendirici ekibinin başvuru dokümanlarını değerlendirmesinin ardından, başvuran kuruluşa saha ziyareti düzenlenir ve bir geri bildirim raporu hazırlanır.
Değerlendirme puanı 300 ve/veya üstünde olan başvuru sahibi kuruluşlar, elde ettikleri saha ziyaret puanına uygun seviyeyi başarıyla tamamlamış kabul edilir, söz konusu onay belgesini, ticari ve tanıtım faaliyetlerinde kullanabilirler.