MASKİ Genel Müdürlüğü, kaynakların verimli kullanımı ve atık yönetimi konusundaki sürdürdüğü politikalarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğünden 'Sıfır Atık Belgesi'ne layık görüldü. MANİSA (İGFA) - Atı
MASKİ Genel Müdürlüğü, kaynakların verimli kullanımı ve atık yönetimi konusundaki sürdürdüğü politikalarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğünden 'Sıfır Atık Belgesi'ne layık görüldü.
MANİSA (İGFA) - Atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması noktasındaki çalışmalara destek veren Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğü’nden 'Sıfır Atık Belgesi' aldı.
Temmuz 2019'da yayımlanan yönetmelik çerçevesinde, tüm yerel yönetimler, kamu ve özel kurum ile kuruluşlarının 'Sıfır Atık Belgesi' alma yükümlülüğü bulunuyor. MASKİ de ilk olarak 'Sıfır Atık Yönetim Sistemi' yönetmeliğini hizmet binasında uygulamaya soktu. Hizmet binalarında kağıt-karton, plastik, metal, cam ve evsel atık kumbaraları yerleştirildi. Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında personelin masa altlarında bulunan bireysel çöp kovaları da kaldırılarak katlarda yer alan ayrıştırma kumbaralarına çöpler ayrıştırılarak atılmaya başlandı. Atık Getirme Merkezi’nde biriktirilen atıklar, bertaraf ve geri dönüşüm için bakanlık tarafından yetkilendirilmiş lisanslı firmalara teslim ediliyor.