Tbmm Başkanvekili Meral Akşener, 'Yolsuzluk ve rüşvet' operasyonunun ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'paralel devlet var' açıklamasını eleştirdi.
Tbmm Başkanvekili Meral Akşener, 'Yolsuzluk ve rüşvet' operasyonunun ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'paralel devlet var' açıklamasını eleştirdi. Şener, "Sayın Başbakan'ın önemli sözü vardı; 'Velev ki doğru olsa.' Velev ki paralel devlet doğru. Muhterem, sen bostan korkuluğu musun? 11 yıldır ne yaptın? Paraleller olurken sen neredeydin? Yargıda paralel, emniyette paralel, maliyede paralel, milli eğitimde paralel, bunlar vardıysa sen ne yaptın? Sen bu ülkenin başı değil misin? Sen bu ülkenin iktidarının başı değil misin?" dedi.
TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP Meramİlçe Başkanlığı tarafından 'Türkiye Nereye Gidiyor' konulu konferansına katılmak için Konya'ya gitti. Konya Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleşen programda MHP'li çocuklar Andımızı okudu.
VARLIĞIM YEŞİL DOLARA ARMAĞAN OLSUN
Daha sonra kürsüye çıkan Meral Akşener, Andımızın okullarda okunmasının kaldırılmasına değinerek, "Bu andımız niçin kaldırıldı. Son olayları öğrendiğimizde 'Türk'üm, doğruyum, çalışkanım' birilerini rahatsız etmiş anlaşılan. Çocuklar Andımızı okurken başka bir şey daha söyledi; 'Varlığım Türk varlığına armağan olsun.' Bu herkesi en fazla rahatsız etmiş. Çünkü iktidar ve arkadaşları varlıklarını yeşil dolara armağan etmişler. Dolayısıyla muhteremler, 'varlığım yeşil dolara armağan olsun' demişler" dedi.
BAŞBAKAN'IN SERVETİ
2004 yılında işadamı Rahmi Koç'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1 milyar doları olduğunu söylediğini hatırlatan Akşener, Başbakan'ın servetine değindi. Akşener, şunları söyledi:
"2004 belediye seçimlerinde Rahmi Koç'un, sayın Başbakan için 1 milyar doları var dedi. Bende bir hesap yaptırdım. Nasıl oluyor bir sucuk firmasının muhasebesini tutan arkadaş, 1989'da Refah Partisi il başkanlığına atandığında tamponu telle bağlı otomobilin sahibi, eşinin üzerine Avrupa'da çalışan bir hacı ağabeyle ortak çorbacı dükkanı var. Sonra iflas etmiş ve hacı ağabeyin iddiasına göre hacı ağabeye borcu ödenmemiş ve Kasımpaşa'da oturuluyor. İstanbulRefah Partisi'nin il başkanlığı, maaşlı bir görev. 1991 milletvekili seçimi ve seçilemeyip tekrar il başkanlığı. 1994'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bu arada il başkanlığı döneminde Üsküdar'da imarsız, iskansız Üsküdar da bir ev ve 1994'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen bir Tayyip Erdoğan. Aradan yıllar geçip 2002'de partisiyle tek başına iktidar olduğundaTürkiye'nin en büyük işadamanın 1 milyar doları var dediği bir başbakan. Ben bu hesabın içinden çıkamadım bir türlü. Aldığı maaşları koyuyorum. Hanım efendi çalışmıyor, ama hiç harcamadığını düşünelim, sıfır harcama, fakat 1 milyar dolarlık parayı çıkaramadım. 2004 seçimlere giderken Rahmi Koç, çok iyi gidiyorlar, oyumAk Parti'ye. Arkasından seçim bitti, bir gün bir arkadaşım 'haberin var mı sayın Başbakan, Çamlıca'da 5 villa yaptıyor. Tanesi 4 trilyon lira. (4 milyon) Sadece parkelerin adedi 350 bin dolar. Sonra ben bunları söylemeye başladım. Bana belgen var mı dediler. Şimdi o belge villa tanesi 4.5 milyon dolar oldu. Oğlu, kızı, kardeşi ve diğer oğlu 5 villada oturuyorlar. Bizden belge isteyenler 17 Aralık'ta belgelerine kavuştular. Belge ortaya çıktı."
SEN BOSTAN KORKULUĞUMUSUN
Başbakan Erdoğan'ın 'yolsuzluk ve rüşvet' operasyonunun ardından, yargının yolsuzlukla ilgili gereğini yapmak istediği sırada paralel devlet şeklinde yaptığı açıklamaları eleştiren Akşener, "Bu büyük soygunun ses kayıtları, görüntü kayıtları fotoğrafı, her türlü belgesi olduğu halde birden bire paralel devlet, bir paralel yapılanma iddiasıyla karşı karşıya kaldık. Sayın Başbakan'ın önemli sözü vardı; 'Velev ki doğru' olsa. Velev ki paralel devlet doğru. Muhterem, sen bostan korkuluğumusun? 11 yıldır ne yaptın? Paraleller olurken sen nerdeydin? Yargı'da paralel, emniyette paralel, maliyede paralel, milli eğitimde paralel, bunlar vardıysa sen ne yaptın? Sen bu ülkenin başı değil misin? Sen bu ülkenin iktidarının başı değil misin" diye konuştu.
1982 ANAYASASI'NI MUHAFAZAKARLAR YAPTI
1982 yılında dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren tarafından çıkarılan 1982 Anayasası'nın, Kenan Evren tarafından hazırlanmadığını öne süren Akşener, "1982 Anayasasını Evren hazırlamadı. Evren'in etrafına bugün iktidarda bulunan muhterem kardeşlerimizin arkasında yürüdükleri, kanaat önderleri, büyükleri, etrafını çevirdiler. Bunlar kimlerdi; rahmetli Sebahattin Zayiim hoca, Süleyman Yalçın, Nevzat Yalçıntaş hoca, bunun gibi pek çok hocayı sayabilirim. Bunlar Evren Paşa'nın etrafını çevirdiler ve 1982 Anayası'nı yaptılar" dedi.
O dönemde ağabeyinin de MHP İl Başkanı olduğunu ve 1982'de oylamaya açılan Anayasa ilgili Kocaeli'de Seka Sinemasında bir toplantı yapıldığını ve yukarıda saydığı hocalarında o toplantıya katıldığını hatırlatan Akşener, "Toplantıda saydığım hocalar ve Şener Akyol orada bize anlatıyor dedi ki; 'Biz bu Anayasa'yı Allah korkusuyla hazırladık, besmeleyle yazdık, din dersini zorunlu hale getirdik, bir nesli ateistlikten kurtardık" dedi.
Meral Akşener, toplantıdaki çoğu kişinin o cümlelerle ikna olduğunu ve eşinin de din dersinin zorunlu olduğu için 1982 Anayasası'na evet oyu verdiğini kaydetti. Akşener, Ak Parti'nin de 12 Eylül Referandumunda da, 2009 yerel seçimlerinde düşen oyu nedeniyle seçmenleri kutuplaştırmak ve çatıştırmak amacıyla Apar Topar bir Anayasa Değişikliği hazırladığını, ancak bugün çok pişman olduklarını söyledi.
HSYK DEĞİŞİKLİĞİ
HSYK Kanunu'nda yapılacak değişikliği de değinen Meral Akşener, "Konya'dan sayın Başbakan ve arkadaşlarına bir öneri yapmak istiyorum. HSYK kanunu değiştirmekle uğraşmak, onu Anayasa Mahkemesi, Savcıların görevini Adalet Bakanı'na bağlamak gibi zor işlerle uğraşmayın. Bir madde getirin, 'Sayın başbakanın arzu ettiği herkes yargılanır, hapis olur, ama sayın Başbakan'ın istemediği, arzu etmediği hiç kimse yargılanamaz, hapis yatmaz diye madde getirin. Sizde kurtulun, bizde kurtulalım" diye konuştu.