Özdilek

Güncel

METAL İŞÇİLERİ GEBZE YÜRÜDÜ

MESS ile grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varamayan Birleşik Metal-İş Sendikası, Gebze’de büyük bir uyarı eylemi gerçekleştird

20 Nisan 2013 Saat: 17:09
METAL İŞÇİLERİ GEBZE YÜRÜDÜ
METAL İŞÇİLERİ GEBZE YÜRÜDÜ
İşveren sendikası MESS ve Birleşik Metal-İş Sendikası arasında yürütülen grup toplu sözleşme görüşmelerinde, 8 Mart tarihinde anlaşma sağlanamamış ve uyuşmazlık zaptı tutulmuştu. Bu nedenle sendika örgütlü olduğu iş yerlerinde bir süredir eylem yaparak işverenleri uyarıyor. Her defasında şehir merkezinde gerçekleşen eylemlerden biri bu kez Gebze`de yapıldı. Metal işçileri önceki akşam Gebze Cumhuriyet Meydanı`nda büyük bir eylem gerçekleştirdi. Eyleme; Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da katıldı.
 
EŞİTSİZLİK SONLANSIN
İşçilere hitabeden konuşan genel başkan Serdaroğlu şunları söyledi: “MESS, metal işçilerinin yoksullaşmasıyla dalga geçer gibi verdiği teklifle işçileri enflasyona ezdirmediklerini iddia etmiştir. Metal işçilerinin ekonomik ve sosyal durumu, her geçen gün kötüleşiyor. Çalışma koşulları giderek ağırlaşmasına karşın metal işçileri düşük ücret, ücret eşitsizliği, esnek çalışma, yoğun sömürü gibi sorunlar yaşıyor. Aynı işi yapan işçiler arasındaki farklı ücret uygulamalarını sonlandırmak istiyoruz.
 
ÇALIŞMA SAATLERİ
Bu amaçla düşük ücretli işçilerin ücretlerin tamamlanması, adaletsiz vergilendirme nedeniyle yılın ikinci yarısından itibaren işçilerin yaşadığı ücret kayıplarının işveren tarafından karşılanması için, dünya standartlarını üzerindeki haftalık 45 saatlik çalışma süresinin ücretler aynı kalmak kaydıyla 37.5 saate düşürülmesi için mücadele veriyoruz.” Serdaroğlu`nun konuşması sık sık sloganlarla bölünürken metal işçileri eylem sonunda olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat