Özdilek

Güncel

METAL İŞÇİSİ SOKAĞA İNİYOR

Önümüzdeki hafta içi sokaklara çıkıp eylemlere başlayacaklarını duyuran Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yıldız, “MESS’in bu insafsız teklifine karşı sokaklarda haykırma zamanı gelmiştir” dedi

28 Mart 2013 Saat: 23:13
METAL İŞÇİSİ SOKAĞA İNİYOR
METAL İŞÇİSİ SOKAĞA İNİYOR
Türk Metal Sendikası ile Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasındaki sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin son oturumunda uyuşmazlık tutanağı tutulmuş ve arabulucu süreci başlamıştı. Türkiye genelinde 210 iş yerinden 115 bin, ilimizde ise 15 bin 500 Türk Metal Sendikası üyesi işçiyi ilgilendiren görüşmelerde, sendikanın taslak olarak sunduğu 96 maddenin 66`sında anlaşma sağlanmış, 33 maddede ise bir ilerleme sağlanamamıştı. 
 
TEKLİF KABUL EDİLEMEZ
Hatırlanacağı üzere sendika, 1 Eylül 2012, 31 Ağustos 2014 dönemlerini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde birinci 6 ay için yüzde 18, ikinci 6 ay için enflasyon, üçüncü 6 ay için enflasyon+2 puan ve dördüncü 6 ay içinse enflasyon oranında zam istemişti. Sendika ayrıca sosyal haklarda da yüzde 24 zam talep etmişti. Bunun karşılığında MESS ücretlere 4.6, sosyal haklara da yüzde 9 artış önermiş, bu rakam sendika tarafından kabul edilemez bulunmuştu. 
 
TÜM ÜLKE ÇAPINDA EYLEM
Arabulucu sürecinin başlamasıyla Türk Metal Sendikası, MESS`e geri adım attırmak için tüm ülke çapında eylemlere başlama kararı aldı. Geçtiğimiz haftalarda Tekirdağ Çorlu`da eylemlere başlayan metal işçileri önümüzdeki hafta içi yine tüm ülke çapında eylemler yapacak. İlimizde de Ford, Federal Mogul gibi büyük fabrikaların da aralarında bulunduğu 39 iş yerinde örgütlü bulunan Türk Metal Sendikası önümüzdeki hafta içi sokaklara iniyor. Bu eylemlerin hangi gün, nerelerde yapılacağını planmaya başladıklarını duyuran Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız şöyle konuştu: “Önümüzdeki hafta içinde bölgesel eylemlere başlayacağız. Artık İzmit`te de sokağa çıkmanın zamanı geldi. Bu dönem önceki dönemlerden çok farklı olacak. Türk Metal Sendikası işçilerle birlikte sokaklara çıkacak. MESS`in bu insafsız teklifine karşı sokaklarda haykırma zamanı gelmiştir. 
 
GREV KAÇINILMAZ OLUR
Esnek çalışmayla ilgili yeni önerileri ise asla kabul edilir şeyler değil. Hiç kimse metal işçisini kredilerle, kredi kartlarıyla yaşamaya mecbur edemeyecek. İş veren, hükümetin açıkladığı enflasyon rakamlarının arkasına sığınıyor. Bu verileri baz alarak elini güçlendirmeye çalışıyor. Ama bunun gerçek olmadığını bizler çok iyi biliyoruz. Eskiden krizleri bahane ediyorlardı; şimdi bunu bizim önümüze sunamazlar. İzmit`te, Gebze`de, Gölcük`te önümüzdeki hafta sokaklar ısınacak. Bize dayatılmaya çalışılan gayri insanı teklifleri sokaklara inip halka da anlayacağınız. Sokaklarda mücadeleye devam edip MESS`i masaya oturtmak ve sözleşmeyi masada imzalamak hedefimizdir. Aksi durumda grev bizim için de kaçınılmaz olacaktır.” Sendika yetkilileri eylem günüyle ilgili net bir bilgi vermesede, metal işçilerinin 3 Nisan yada 5 Nisan günü, İzmit`te bir eylem yapıp seslerini duyurması bekleniyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat