Özdilek

Güncel

Mevlana Gecesinde, salon tamamen doldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Hz.Mevlana’nın vuslatının 740 ncı yıldönümü nedeniyle önceki akşam düzenlediği Şeb-i Arus etkinliğine İzmitliler çok büyük ilgi gösterdi.

17 Aralık 2013 Saat: 21:41
Mevlana Gecesinde, salon tamamen doldu
Mevlana Gecesinde, salon tamamen doldu

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Dr.Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, KOTO Başkanı Murat Özdağ’ın aralarında bulunduğu yüzlerce kişi SDKM’yi tıklım tıklım doldurdu, onlarca kişi etkinliği ayakta izlemek durumunda kaldı.

Etkinliğin anlamına uygun konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Vefatının 740 ‘ncı yılında Rabbine kavuşan Hz.Mevla’nın ruhu şad olsun, O’nu rahmetle anıyoruz.” dedi. Mevlana’nın Şeb-i Arus’undan önce, arkasından ah edip ağlamamalarını tavsiye ettiğini hatırlatan Karaosmanoğlu, “O’nu anlamak; O’nun eserlerini okumaktan geçiyor. En büyük eseri, Mesnevi ile Türk olarak bizi de gururlandırıyor. Hoşgörüsü çağlar öncesinden haykırdı, sözleri ile insanlığa hep umut verdi. O’nun asırları aşan gönül çağrısı hayatımızı daha çok aydınlatsın.” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat