Özdilek

Siyaset

MHP, ADAY ADAYLARINI AÇIKLADI

MHPnin genişletişmiş 3. il istişare kurulu toplantısı, Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleşti.

18 Şubat 2013 Saat: 13:50
MHP, ADAY ADAYLARINI AÇIKLADI
MHP, ADAY ADAYLARINI AÇIKLADI

Partililerin katılımıyla yapılan toplantı öncesi yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı Esat Muratoğlu, 2014 yerel seçimlerinde aday adayı olacak isimleri açıkladı. Muratoğlu, seçimlerde çalışacak olan ekipleriyle gerek il başkanlığında gerekse ilçelerde istişarelerin devam ettiğini kaydetti. Muratoğlu, “Halkın derdine derman olacak bir belediye başkanına ihtiyaç duyulan ilimizde bu gereksinimlerini karşılayacak parti MHP olacak” diyerek isimleri ilan etti.
TÜRKKAN KATILMADI
Muratoğlu, açıkladığı listede İzmit Belediye Başkanlığı`na aday adayı olduğunu da ilan etmiş oldu. İl istişare kurulu toplantısına; MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, il kadın kolları başkanı Şirin Aydın, Kocaeli ülkü Ocakları Başkanı İbrahim Özcan`ın il dışında olması nedeniyle vekili Ertan Yılmaz, ilçe başkanları, il yöneticileri, eski yöneticiler ve partililer katıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Saffet Sancaklı ile milletvekili Lütfü Türkkan ise katılmadı. Öte yandan geçtiğimiz aylarda partiden istifa eden Zekai Kahyaoğlu ve Faruk Bostan da toplantıda hazır bulundu.

13-0 HESABINI BOZACAĞIZ
Toplantı ilk olarak divan kurulunun oluşturulmasıyla başladı. Divan başkanlığını il başkanı Aydın Ünlü, katipliğini ise yardımcıları Tahsin Cebeci ve Ali Yazıcı üstlendi. Ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla devam eden toplantıda ilk konuşmayı il başkanı Aydın Ünlüyaptı. Ünlü, AKP`nin her fırsatta iddia ettiği 13-0 hesabını bozacaklarını söyleyerek hedefini ortaya koydu.

BAYRAĞIMIZI ASACAĞIZ
Ülkücülük kavramını açıklayarak konuşmasını devam ettiren Ünlü, “MHP İl Teşkilatı göreve geldiğinden beri planlı bir şekilde çalışmakta. Büyükşehir`in yolsuzluğunu, ilçe teşkilatlarının icralıklarını ortaya koyduk. MHP sonuca endeksli çalışmaya başladı. Biz bu çalışmaları yaparken bizimle uğraşıyorlar. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Önümüze çıkan tüm engelleri ezip geçeceğiz.AKP`nin 13-0 hesabını bozacak şekilde iddiamızı oraya koyduk. Tüm belediyelere 3 hilalli bayrağımızı asacağız” dedi.

12 BİN OY ALACAĞIZ
Ardından söz alan Dilovası ilçe başkanı Ayhan Akay, etkili sandık gönüllü programını açıkladı. Akay, 110 tane sandık gönüllüsünü belirlediklerini belirterek, “Çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bizler, bize oy verecek olanları yeşille, kararsızları sarı, oy vermeyecekleri ise kırmızı renkle işaretliyoruz. Sarı renkle işaretlediklerimizi tekrar ziyaret ediyoruz. İlk etapta Dilovası`nda yüzde 29 oyumuz varken ikinci hafta yaptığımız çalışmada oyumuzu yüzde 32`ye çıkardık. 2004`te 4 bin 600 oy aldık, 2009`da 3 bin 600 oy, 2014`te ise 12 bin oy alacağız” şeklinde konuştu.

151 SANDIKTA 2 BİN 750 OY
Sonrasında konuşan Karamürsel ilçe başkanı Orhan Kılınçsoy ise Karamürsel`de 151 sandık olduğunu ve sandıklarda etkili sandık gönüllüsüne faal olarak belge verdiklerini kaydetti. Kılınçsoy, “151 sandıkta 2 bin 750 oy alacağız. Bunlar ilk veriler. Karamürsel`de geçen seçimlerde bin oy aldık. Biz belediyeyi alacağız. Buna inanmayan var ise de şimdiden aramızdan ayrılsınlar. Apo`ya ‘sayın` diyen bir yapıya dur diyeceğiz. AKP, CHP, BDP hepsi bir olmuş Türk kimliğini ortadan kaldırmak istiyorlar. Türk milliyetçileri artık kendi aralarındaki kişisel çekişmeleri kenara bırakmalı” ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ
Programın devamında ise Merve Gözütok ‘Sakarya` isimli şiiri okudu. Sonrasında Milliyetçi Avukatlar Derneği (MİAD)`dan Doğan Bekiroğlu`na, KOÇ MİAD`dan Ayhan Akyüz`e ve Muharrem Polat, Cahit Soslu ile Hasan Ali Düzkesen`e başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür belgeleri verildi. Programında devamında ise 40x40 programında üye katılımlarından ve köy ziyaretlerinden dolayı 12 ilçe başkanına da teşekkür belgeleri verildi. Program basına kapalı bir şekilde devam etti.

ADAY ADAYLARININ İSİMLERİ

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi: Saffet Sancaklı.

İzmit Belediyesi: Banu Eker, Talha Kös, Esat Muratoğlu.

Kartepe Belediyesi: Fatih Galyan, Yılmaz Dizdaroğlu.

Karamürsel Belediyesi: Meral Karadeniz, Mehmet Baş, İbrahim Usta, Selman Açık.

Körfez Belediyesi: Salih Şirin, Kenan Perik, Emin Öztürk.

Çayırova Belediyesi: İskender Turan, Hakan Çamur

Darica Belediyesi: Arif Gülen.

Dilovası Belediyesi: Metin Uzunok, Mikail Arı Kan, Naci Kırcı.

Derince, Kandıra, Başiskele, Gebze ve Gölcük belediyeleri için ise çalışmalar devam ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat