Özdilek

Güncel

“MİA tadilatı, kamu yararına aykırıdır”

Büyükşehir Belediyesi’nin eski meclis üyesi Ali Haymanalı, MİA’nın peşini bırakmıyor! Hatırlanacağı gibi MİA’yla ilgili açılan davada bilirkişi “Kamu yararına aykırıdır” şeklinde bir rapor hazırlamıştı.

14 Eylül 2014 Saat: 17:00
“MİA tadilatı, kamu yararına aykırıdır”
“MİA tadilatı, kamu yararına aykırıdır”

MİA’nın imar tadilatıyla ilgi rapor da önceki gün tamamlandı. Ali Haymanalı, dün yazılı bir basın açıklaması yaparak, “Bilirkişi, imar tadilatını da kamu yararına aykırı buldu” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karara bağlanan, Merkezi İş Alanı (MİA) projesiyle ilgili Kocaeli İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Davayla ilgili görevlendirilen bilirkişiler Şehir Plancısı ve Kentsel Tasarım Uzmanı Serkan Yaşdağ, Şehir Plancısı Alper Aydoğmuş ve Harita Mühendisi Özkan Erdoğan hazırladıkları raporda MİA’nın kamu yararına aykırı olduğunu belirtmişti.

Haymanalı daha sonra proje kapsamında imar tadilatıyla ilgili bir başvuru daha yapmıştı. Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’ne yapılan bu itirazla ilgili bilirkişi raporu da önceki gün geldi. Haymanalı’nın 2. başvurusu ile ilgili hazırlanan 57 sayfalık raporda da MİA’nın kamu yararına aykırı olduğu dile getirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat