Özdilek

Güncel

Milli kuruluşlarda devir teslim

Türk Ocağı Kocaeli Şubesi başkanlığını ve Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği (KMKB) Dönem Başkanı olan Yücel Alpay Demir, KMKB Başkanlığını Yesevi Ocağı Başkanı Eren Elmalı’ya devretti.

13 Temmuz 2017 Saat: 07:37
Milli kuruluşlarda devir teslim
Milli kuruluşlarda devir teslim
Devir teslim töreninde Türk Ocağı Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir ve Yesevi Ocağı Başkanı Eren Elmalı’nın yanı sıra Selçuklu Düşünce Kulübü Başkanı Süleyman Pekin, Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez, Serhat Diyarı Derneği Başkanı Ertekin Akbulak, Kamu Sen Temsilcisi Numan Uysal , Kocaeli Vanlılar Derneği Başkanı Murat Göğercin ve Türk Ocağı Kocaeli Şubesine mensup gençler katılım gösterdi.


Devir teslimde konuşan Yücel Alpay Demir

Dernek vakıf ve kuruluşlar üçe ayrılır , birisi Milli ve Manevi Değerler etrafında Tüm Ulusa hizmet eden her şartta ilkelerinden ve doğrulardan taviz vermeyen üyeye değil üyeleri ile birlikte ülkeye hizmeti amaçlayan Milli kuruluşlar , 2. si bir şehrin bir bölgenin kültürüne doğal yapısına ve hemşehrilik duygularını pekiştirerek insanına hizmeti amaçlayan Milli ve Manevi hassasiyeti yüksek yerel dernek ve kuruluşlar , 3. Süde şahsi beklentilerin ön planda olduğu her şartta  gücün ve iktidarın etrafında saf tutan sadece siyasi ve politik çıkarlar için kurulmuş Maddi Kuruluşlar diyebiliriz.

Bizler Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği olarak yetkiler ,  imkanlar ve olanaklar kimlerin uhdesinde olursa olsun tüm imkansızlıklara rağmen nitelikli vasıflı ve devletine her koşulda sadaketle bağlı kadrolar yetiştirmeye Milli konularda erken uyarı sistemi olmaya Halka hizmet Hakka hizmettir anlayışına , Milli Manevi hassasiyeti olan tüm derneklerimizide bu çatı altına birlikte hizmete davet etmeye devam edeceğiz.

Derdimiz bizden önceki Türk Milliyetçisi neslimizin yaptığı gibi sadece Allah’ın rızasını kazanmak , Millet menfaati gözetmektir , bizden sonra bayrağı devralanlarda aynı çizgide devam edecektir bizde onların ardından yürümeye devam edeceğiz 
Ayrıca Telaferde katledilen Türkmen soydaşlarımıza ve ermeni askerlerin hunharca katlettiği 2 yaşındaki Zehra bebek ve Babaannesi Sahibe Guliyeva ya yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.
Bizler aylan bebeğe’de rabiayada üzülüp failleri lanetledik. Biri mazlum ve masum oldumu arapmıdır gürcümüdür bakmıyoruz ama mazlum Türk Olunca bizlerden başka sahiplenen nedense olmuyor , ulusal basında ve siyasi gündemde geniş çapta yer bulmuyor , acının ve gözyaşının rengi dili kimliği olmaz bu vicdani bir konudur bu vesile ile Azerbaycan devletimize ve Türkmeneli coğrafyasının lideri olan Erşad Salihi’ye başsağlığı diliyoruz , dedi.

MİLLİ REFLEKSLERLE HAREKET ETTİK

Demir’in ardından söz alan MKB’nin yeni başkanı Eren Elmalı yaptığı konuşmada, “Her zaman milli reflekslerle hareket ettik. Bugün de bu dertler üzerine bir araya geldik. Azerbaycan Turan coğrafyasının dürbünü niteliğindedir. Yıllardan beri devam eden bir birliktelik içerisindeyiz. Bu Türkiye’ye örnek bir birlikteliktir. MKB’de emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Milli duygularla önümüzdeki süreçte de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Devir teslimin ardından başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Tüm Milli mücadele şehitlerine, Terörle Mücadele şehitlerine ve 15 Temmuz şehitlerine armağan edilmek üzere Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat