Özdilek

Güncel

Minikler yarıştı, büyükler tartıştı

Kocaeli Altın Çocuklar Küçükler Satranç İl Turnuvası Antikkapı Restoran’da kıyasıya bir rekabete sahne oldu.

14 Aralık 2013 Saat: 17:55
Minikler yarıştı, büyükler tartıştı
Minikler yarıştı, büyükler tartıştı

541 çocuğun kayıt yaptırdığı turnuvanın açılış törenine İl Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İzmit Belediye Başkan Nevzat Doğan, Altın Çocuklar Özel Eğitim Merkezi Yöneticisi Elif Baykal, Türkiye Satranç Federasyonu Hakemi Kurtuluş Cabbaroğlu, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Halil İbrahim Berzah ve velililer katıldı. Etkinlik sırasında veliler ve görevliler arasında tartışma çıktı.  

07-12 yaş grubundaki çocukların 6 farklı kategoride yarıştığı turnuva için yapılan kayıtlar sırasında yoğunluk yaşandı. Yaşanan yoğunluk sebebiyle başlangıç saati oldukça sarkan turnuva öncesinde baş hakem Kurtuluş Cabbaroğlu velileri uyardı. Eşleştirmelerde zorlandıklarını belirten Cabbaroğlu, “Turnuva esnasında herhangi bir çocuğumuzun ayrılmak istemesi bizleri sıkıntıya sokacaktır. Bu sebeple sizlerden ricamız turnuvadan erken ayrılma durumu olanlar lütfen kayıt yaptırmasın’’ diye konuştu.

Ancak saat 10.00’da başlaması gereken turnuva için geç saatlere kadar kayıt alan yetkililerin organizasyondaki eksiklikleri nedeniyle hem veliler hem de öğrenciler mağdur oldu. Eşleştirmelerin tamamlanmasıyla, salon içerisindeki panolara maç listeleri asıldı. Velilerin, yarışacak olan çocuklarından daha önce panolara yönelmesi izdihama neden olurken; yapılan uyarılara rağmen velilerin salonu terk etmemeleri ve organizasyondaki eksiklikler turnuvanın oldukça gecikmesine sebep oldu.

Yaklaşık 2 buçuk saatlik bir aksamının ardından turnuvanın başlangıç hamlesini protokol üyeleri ve sporcular birlikte yaptı. Bu sene rekor bir katılım olduğunu belirten Özel Eğitim Merkezi Yöneticisi Elif Baykal turnuvanın sponsorluğunu üstlendiklerini söyledi. 11 hakemin görev yaptığı turnuvada baş hakemlik görevini yürüten Kurtuluş Cabbaroğlu’nun ‘’Velileri dışarıya alalım’’ anonsu üzerine, bazı veliler tepki gösterdi. Çocuklarıyla kimsenin ilgilenmediği ve 2 buçuk saattir beklediklerini söyleyen velilerden bazılar çocuklarını alarak dışarı çıkmak istedi.

Elif Baykal ve görevli hakemler, velilere müdahale ederek ortalığı sakinleştirmeye çalıştı. Velilerin dışarıya alınmasının ardından turnuvaya start verildi. İki gün boyunca devam edecek olan turnuvanın her kategoride ilk 3’e giren öğrencilere kupa verileceği öğrenildi. Yarışmaya katılan öğrenciler arasından 10 sporcu, 25-31 Ocak tarihleri arasında Antalya Kemer’de düzenlenecek olan Türkiye Küçükler Satranç Turnuvası’nda yarışmaya hak kazanacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat