CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Ekrem Başkan Fail Değil, Mağdur; Yapılan İşlem Hukuki Değil, Siyasi”

18 Mart 2025 Saat: 20:53
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Ekrem Başkan Fail Değil, Mağdur; Yapılan İşlem Hukuki Değil, Siyasi”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının İstanbul Üniversitesi tarafından hukuksuz şekilde iptal edilmesine ilişkin TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haber: Özgen Sarıkaya/Net Medya Grup-İGFA

“EKREM BAŞKAN ADAYIMIZDIR, 23 MART’TA SANDIK BAŞINDAYIZ”

“BU YANLIŞ HESABIN İDARİ YARGIDAN EN KISA SÜREDE DÖNMESİNİ UMUYORUM”

“KARAR, 600 YILLIK ÜNİVERSİTE İÇİN KARA BİR LEKEDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının İstanbul Üniversitesi tarafından hukuksuz şekilde iptal edilmesine ilişkin TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, “Değerli arkadaşlar, bu kararın bu şekilde alınmış olması hem kararı alanların kendi tarihleri açısından hem de maalesef İstanbul Üniversitesi gibi 600 yıllık ve Türkiye’nin en önemli yükseköğrenim kurumu açısından bir kara lekedir. Elbette biz bundan enseyi karartacak değiliz. Buradan bize motivasyon çıkar, başka bir şey çıkmaz” dedi.

Özel, şöyle devam etti:   https://youtu.be/ZQCNkJoRw70

“SİYASİ İŞLEME KARŞI SİYASETEN EN NET YANITI VERECEĞİZ”

“23 Mart’ta 1 milyon 750 bin üyemizle birlikte Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğiz. Ekrem Başkan adayımızdır. Birileri ondan korktuğu için diplomasını iptal ederek ondan kurtulmaya çalışıyor diye, biz ne motivasyonumuzdan ne kararlılığımızdan ne inancımızdan bir şey kaybetmeyiz. Ben, 1 milyon 750 bin üyemizi daha büyük kararlılıkla, daha büyük coşkuyla, inadına pazar günü gelip Ekrem Başkan’a sahip çıkmaya davet ediyorum. Bundan sonraki sürecin hukuki boyutu var şüphesiz. Artık bu bir idari karardır ve idari yargı yolu açıktır. İdari yargıdan bu yanlış hesabın en kısa sürede döneceğini ve idari yargının doğru karar vereceğini bekliyorum, umuyorum. Devamında hiç ümit etmem ama olumsuz bir karar olduğu takdirde zaten Anayasa Mahkemesi’nin benzer dosyalarda verdiği istikrarlı kararlar var. Kişinin kendi hilesi olmadıktan sonra -ki üç yıl boyunca tam ortadaki yılda, çok sayıda arkadaşıyla birlikte üniversitenin çağrısı sonucunda başvurmuş- Ekrem Başkan burada fail değil, mağdurdur. Ancak yapılan işlem de hukuki değil, siyasidir. O siyasi işleme karşı siyaseten en net cevabı vereceğiz. Kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Pazar günü hep birlikte sandık başındayız, Ekrem İmamoğlu’nun arkasındayız.”

“GÖRÜŞME YAPIP DURUMU DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Basın mensuplarının “MYK’yı olağanüstü toplayacak mısınız?” sorusu üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özel, “Şu anda öyle bir karar vermedik. İhtiyaç olursa arkadaşlarımız burada. Zaten dün bu ihtimali yaptığımız MYK toplantısında geniş olarak da değerlendirmiştik. Ama ihtiyaç duyarsak her zaman toplayabiliriz” yanıtını verdi. Genel Başkan Özel, kararın ardından Ekrem İmamoğlu ile bir telefon görüşmesi yapıp yapmadıklarının sorulması üzerine ise “İkimizin de iftar programları var. Özel kalemlerimiz iftar programından sonra bir görüşme planladı. Bir görüşme yapıp durumu birlikte değerlendireceğiz” dedi.

“SUÇLARI, SONRAKİ CUMHURBAŞKANIYLA AYNI SINIFTA OKUMAK MI?”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özel, kararın kapsadığı 28 kişinin kimler olduğu hakkındaki soruyu şöyle yanıtladı:

“Öyle bir bilgim yok ama diğer 27 kişinin şöyle bir mağduriyeti var. Okul arkadaşları, Cumhurbaşkanı’nı dört kez yenip, beşinci kez yeneceği için onların da diplomasını yaktılar. Onların da diplomalarının yok edilmesi, hiçe sayılması büyük haksızlıktır. Suçları neymiş? Türkiye’nin bir sonraki Cumhurbaşkanı ile aynı sınıfta okumak mı?”

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat