Bu durum bizi daha depresif ve mutsuz hissetmemize sebep oluyor. Peki kış aylarında bu durumun önüne geçebilmek için nasıl beslenmeliyiz?
Aç kalmamalıyız: gün içerisinde belli saatlerde öğünlerimizi yaparak uzun süreli açlıklar yaşamamalıyız. Çantamıza ara öğünlerimizi koymalıyız.
Besin tercihi: vücut ısımızın düşmesi ile birlikte bedenimiz besinlere ihtiyaç duyar ve bu durumda elimiz hemen telefona giderek pizza siparişi vermek yerine lif oranı ve besleyiciliği yüksek sebzeleri, çorbaları, salataları ve hayvansal kaynaklı alternatifleri tercih edebiliriz.
Tatlı ihtiyacı: havalar soğudukça kapalı ortamlarda daha çok vakit geçiriyoruz ve canımız sürekli bir şeyler atıştırmak istiyor olabilir böyle zamanlarda da tatlı aklımıza ilk gelen seçenek oluyor. Bu tür durumlarda tarçınlı süt, ballı bitki çayları, sıcak çorbalar alternatifleriniz olabilir.
Sıvı kaybı: kuru ve soğuk hava su içme isteğinizi azaltabilir. Kendinize su içmeyi hatırlatmak için su şişenizi görebileceğiniz yerlere koyabilir veya telefonunuza saat başı bir bardak su hatırlatması oluşturabilirsiniz.
Daha fazla D vitamini: daha fazla gün ışığına çıkın, öğle molalarınızı açık havalarda yapın ve masalarınızı olabildiğince cam kenarlarına taşımaya çalışın.
Dostumuz probiyotikler: probiyotikler ya da bağırsağımızda yaşayan iyi bakteriler bizi enfeksiyonlardan korumak ve bağırsağımızın sağlıklı çalışması için çok önemlidir. Bu süreçte probiyotik yoğurt ve kefir tüketmenizi tavsiye ederiz. Süt ve süt ürünleri tüketmiyorsanız probiyotik takviyeler almanızı öneriyoruz.