Özdilek

Güncel

Modifiye araçlara trafikten men!

Özellikle şehir içi trafikte sıkça görülen 'modifiye araç'larla ilgili vatandaş şikâyetleri Emniyet’i harekete geçirdi. EGM’nin emniyet müdürlüklerine gönderdiği genelgeyle araçların trafikten men edilmesi talimatı verild

6 Temmuz 2014 Saat: 18:06
Modifiye araçlara trafikten men!
Modifiye araçlara trafikten men!

Emniyet Genel Müdürlüğü, son dönemde özellikle şehir içi trafik içinde çok sık görülen ‘modifiye araç’larla ilgili yoğun şikâyetler üzerine harekete geçti. EGM, il emniyet müdürlüklerine gönderdiği özel genelgeyle bu araçların trafikten çekilmesi, para cezası yazılması ve araçlar üzerinde yoğun kontrol yapılmasını istedi, bu araçların trafikten men edilmesi talimatı verildi.

 

TEHLİKEYE SEBEP

EGM’nin genelgesinde, yapılan denetimlerde; özellikle eski modeldeki araçların kaportalarında, egzozlarında, ışık donanımlarında ile lastik ölçülerinde yapılan farklı teknik işlemlerle halen yürürlükteki trafik mevzuatına aykırı olarak kullanılan modifiye araçların trafikte tehlike yarattıklarına dikkat çekildi.

 

DENETİM YAPILIYOR

Denetimlerde, modifiye araç kullanan sürücülerin trafik kurallarına uymadıkları yönünde saptamalar yapıldığı belirtilen genelgede, sürücülerin bu tür araçları çevredekileri rahatsız edecek biçimde Duman ya da gürültü çıkararak kullandıkları vurgulandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat