Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesi “Tıbbi Bitkiler Bahçesi Projesi”için imzaları attı. MUĞLA (İGFA) - Turizmde ve tarımda söz sahibi illerin başında gelen Muğla’da Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesi tarı
Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesi “Tıbbi Bitkiler Bahçesi Projesi”için imzaları attı.
MUĞLA (İGFA) - Turizmde ve tarımda söz sahibi illerin başında gelen Muğla’da Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesi tarımsal üretimi arttıracak, kooperatifleşme ve eko turizme katkı sağlayacak.
Tıbbi Bitkiler Bahçesi Projesi için imzaları attı. Marmaris Çamlı’da 20 bin 740 metrekare alanda hayata geçirilecek proje ile sürdürülebilir kırsal kalkınmanın desteklenmesi, tıbbi aromatik bitkilerin üretim ve pazarlama süreçlerinde yenilikçi yaklaşımlar uygulanarak alternatif tarım ürünlerinin tanıtılması ve katma değerin arttırılması, kooperatifçiliğin yaygınlaştırılması ve desteklenmesi, bölge için alternatif bir ekoturizm destinasyon alanı oluşturulması amaçlanıyor.
Protokol Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay tarafından imzalandı.
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris’i tarımda da canlandıracaklarını belirterek, " Hedefimiz Marmaris’te turizmle birlikte tarımı birleştirmek ve eko turizmi hayata geçirmek. Marmaris Çamlı’da ana yol üzerinde Büyükşehir Belediyemize ait yerde tıbbi bitkiler bahçesi kuracağız. Burası cazibe merkezi haline gelecek" dedi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, Büyükşehir olarak 2015 yılından bu yana tarım, hayvancılık, toprak tahlili, tohum bankacılığı, tarımsal ürünlerin nasıl geliştirilebileceği ve üretimden tüketime bir zincir oluşturulduğunu kaydetti. Başkan Gürün, iki belediye ve bir kooperatifin iş birliğinin değerli olduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesi olarak kooperatifçiliğin gelişmesini sağlıyoruz. Tarım ve hayvancılık üvey evlat durumuna geldi. Bizim tekrar her iki evladımıza da yani kıyı turizmimize tarım ve hayvancılığımızı da eşit koşullarda değerlendirmemiz gerekiyor. Bizim sloganımız ‘Kırsalda üret kıyıda tüket. Toprağını satma ürününü sat’. İki güçlü sektörü ayağa kaldırarak hem turizmde hem de tarım ve hayvancılıkta başta olmamız gerekiyor" diye konuştu.