Özdilek

Güncel

Muhasebeciler çözüm istedi

KSMMMO Başkanı Ender Şenol, Muhasebeciler Haftası kutlamalarında yaptığı açıklama ile, meslektaşlarının yaşadıkları sorunları bildiğini ve bunların bir an evvel çözülmesini beklediklerini söyledi

3 Mart 2014 Saat: 17:46
Muhasebeciler çözüm istedi
Muhasebeciler çözüm istedi

Kocaeli Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (KSMMM), 1-7 Mart tarihe arasında kutlanan Muhasebe Haftası etkinliklerine başladı. Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk bırakan Oda Başkanı Ender Şenol, ardından bir basın açıklaması düzenledi. Oda hakkında bilgiler veren Şenol, yaşanan sorunların çözülmesini beklediklerini söyledi.

 

SORUNLARIN GÖLGESİNDE

KUTLAMA YAPILIYOR

Odanın bin 402 kayıtlı üyesi olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Ender Şenol, “11-12 bin kişilik bir camia olarak, Muhasebe Haftası’nı mesleki sorunların gölgesinde kutlayacağız” dedi. Oda olarak sorunlarının çözüme kavuşmasını beklediklerini ifade eden Şenol, “Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluklarının, ülkemizde de uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenmesi, en büyük beklentimizdir” diye konuştu. Sorunların artarak devam ettiğini vurgulayan Ender Şenol, “Biz meslek mensupları olarak, sürekli ertelenen ve büyüyen sorunlarımızın artık çözülmesini istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı, sabır taşı çatlamak üzeredir” dedi.

 

TTK AMACINA ULAŞMALI

Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) amacından uzaklaştırıldığını dile getiren Şenol, “Ülkemiz ticaret yaşamını çağdaş bir yapıya kavuşturmak üzere 10 yılı aşkın bir süre çalışıldıktan sonra yayınlanan TTK, çıkış hedefinden uzaklaştırılmış ve yapılan değişiklikle temel taşıyıcı kolonlarının bazıları yok edilmiştir” şeklinde konuştu. TTK’nın temel amaç ve hedeflerine kavuşması gerektiğine dikkat çeken Ender Şenol, özellikle denetim konusunun tüm işletmeleri kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini söyledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat