Özdilek

Güncel

Muhasebeciler salona sığmadı

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen seminerde “6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun” ile ilgili bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

5 Eylül 2016 Saat: 10:12
Muhasebeciler salona sığmadı
Muhasebeciler salona sığmadı

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (KSMMMO) meslek mensuplarına yönelik eğitim çalışmaları aralıksız sürüyor. Oda hizmet binasında, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen seminerde “6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun” ile ilgili bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. KSMMMO'nun oda hizmet binasında düzenlenen programda Gelir İdaresi Grup Müdür Vekili Mustafa Küçükbalkaya sunumu ile  “6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun” ile ilgili bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. Seminere Kocaeli SMMM Odası Başkanı Fikret Gökmen, Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Sami Okumuş, Gelir İdaresi Grup Müdürleri Halil İbrahim Temiz ve Levent Şensoy, Gelir İdaresi Grup Müdür Vekili Mustafa Küçükbalkaya ve çok sayıda muhasebeci katıldı. Meslek mensuplarının salonu hıncahınç doldurmasının ardından birçok üye, semineri fuaye alanında kurulan ekrandan takip etti.

BAŞKANDAN AÇILIŞ KONUŞMASI

Açılış konuşmasını gerçekleştiren KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen, " bir eğitim programında daha birlikteyiz. Vergi Dairesi Başkanlığı’na eğitimlerde bizlere yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum. Kocaeli SMMM Odası olarak mali tatilin ardından çalışmalarımızı hızlandırarak sürdürüyoruz. Bugünde önemli bir seminer, önemli bir toplantı için bir aradayız. Gelip, katılan tüm meslek mensuplarımıza ayrıca teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

MUHASEBECİLERE SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Sami Okumuş ise, “biz ülke olarak iyi iş çıkardıkça, dik durdukça başarılarımız artacak, yaşadığımız facialara rağmen normal planlarımızdan vazgeçmemek, işlerimizi daha öz verili yapmamız lazım. Bu kanun ülkemizin onurlu mücadelesinden hemen sonra, devlet millet kaynaşmasının döneminde hazırlandı. Alacaklarımızın tahsisi yönünde artık çok zorlanıyoruz. Vergimizi ödemeyelim devri bitti. Bizi en çok üzecek durum vatandaşlarımızın bu konudan haberdar olmamasıdır. Bu kanundan haberdar olmaları için her yerde tanıtım yapmaya başladık. Anadolu'nun değişik illerine ziyaretlere devam ediyoruz. Bu kapsamda sizlere de büyük sorumluluk düşüyor. Bu kanunu çok iyi öğrenip mükelleflere anlatmak sizlere kalıyor” dedi.

 İLK TAKSİT ÖDEME ZORUNLULUĞU

Gelir İdaresi Grup Müdür Vekili Mustafa Küçükbalkaya ise,“ yasanın diğer yasalardan farklı olmasını sağlayan çok önemli iki özelliği var. Birinci fark ilk iki taksitin mutlaka ödenmesi şartıdır. Eğer ilk iki taksitin biri ödenmezse mükellefler yasadan faydalanamayacak. Diğer önemli bir düzenleme ise peşin ödemede sağlanan avantajlar. Yapılandırılmış borcunu peşin ödemeyi seçen mükelleflerdir. Bu iki hususu hep birlikte ön plana çıkarmak gerekiyor. Söz konusu yasanın birden fazla amacı var. Yasa toplam 14 maddeden oluşuyor” diye konuştu.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat