Özdilek

Eğitim

Muhtarlar Lise İstiyor

Kocaeli Valiliği, Kaymakamlık ve Bakanlıklara dilekçe göndererek eğitim sorununu mutlaka çözülmesini isteyen Beylikbağı bölgesi 6 mahalle muhtarı bölgelerine lise yapılmasını istedi. Muhtarlar daha öncede belediyeye bu konuda çağrıda

5 Nisan 2015 Saat: 23:15
Muhtarlar Lise İstiyor
Muhtarlar Lise İstiyor

ANKARA’YA GİDECEKLER

 

Ulus, Beylikbağı, Hürriyet, Cumhuriyet, Mimarsinan ve Yavuzselim Mahallesi muhtarları  gazetemize gerçekleşen ziyaretlerinde gazetemiz haber müdürü Özden Demirci ile görüştü. Muhtarlar bölgelerinin ortak sorunu olan Lise yapılması için yetkililere çağrıda bulundular. Muhtarlar ortak imzaları ile düzenledikleri dilekçelerinde mahalle halkından binlerce imza desteği ile önce Kaymakamlara, Valiye ve sonuç için Ankaraya bakanlıklara gideceklerini belirttiler.

Bölgenin 12 bin öğrencisinin olduğunu dile getiren muhtarlar, “Çocuklarımız eğitim görmek için çevre ilçelere gidiyor ve gelir düzeyi düşük ailelerimiz bundan dolayı sıkıntı çekiyor. Biz çocuklarımızın kendi bölgemizde eğitim görmesini istiyoruz” dedi.

6 MAHALLENİN ORTASINA LİSE

Lise için Ulus İlköğretim Okulu’nun önündeki yaklaşık 12 dönümlük araziyi gösteren Ulus Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akın, Beylikbağı Mahalle Muhtarı Cafer Demirkan, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ekrem Çakır, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Selahattin Günel, Mimarsinan Mahallesi Muhtarı Necati Kütük ve Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Şükriye Kavran alanın 6 mahalle merkezinde olduğuna dikkat çektiler. Muhtarlar açıklamalarını, “Bu arazinin lise olması için belediyemizin alanı kamulaştırıp Milli Eğitim Bakanlığı’na devretmesini istiyoruz. Gerekli mercilere iletmek üzere mahalle sakinlerimizden imza toplayıp dilekçemizi yazdık. Çocuklarımızın daha kolay eğitim görmesi ve vatandaşın bütçesel anlamda yaşadığı sıkıntının ortadan kalkması için bu hizmetin yapılmasını şart görüyoruz” dediler.

 

NHA-Özden DEMİRCİ

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat