Özdilek

Güncel

Mumcu “Halkına düşman polisi istemiyorum”

CHP Milletvekili Güldal Mumcu, düzenlenen basın toplantısında son dönemde yaşanan olaylara değindi.

13 Mart 2014 Saat: 18:08
Mumcu “Halkına düşman polisi istemiyorum”
Mumcu “Halkına düşman polisi istemiyorum”

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun eşi, CHP Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, dün ilimizi ziyaret etti. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından kurulan Basın Müzesi’ni gezen Mumcu, merhum eşi Uğur Mumcu’nun Cumhuriyet Gazetesi’nde çalıştığı çalışma lambasını müzeye hediye etti.

 

KUŞKAN SELAMLADI

Daha sonra CHP İl binasına geçerek partililerle buluşan Mumcu’nun basın toplantısına il başkanı Yalçın Kuşkan ve milletvekili Mehmet Hilal Kaplan da katıldı. Buluşmada konuşan Kuşkan, Mumcu’nun ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Güldal Mumcu ise, “Atatürk’ün ilk defa basın toplantısı yaptığı bir şehirde bulunmaktan çok mutluyum” dedi.

 

DÜZEN ÇOK KÖTÜ

Basın özgürlüğünün öneminden bahseden Mumcu, “Baskı rejimine doğru hızla kaymaktayız. Lambayı müzeye armağan ederken Uğur’un 70’li yıllarda yazdığı bir yazının başlığı aklıma düşüyor, ‘Katiller demokrasisi hırsızlar düzeni’ Bu günlerde bu yazıyı çok sık anımsıyorum. Çünkü çok kötü bir düzende yönetiliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

CHP’NİN GELECEĞİ PARLAKTI

CHP’nin geleceğinin hep parlak olduğunu söyleyen Mumcu şöyle devam etti: “CHP’nin geleceği bana göre her zaman parlaktı. Ezilenlerin her zaman yanında olacağız. CHP her zaman durduğu yerde duruyor, cemaatle hükümet ne yaparsa yapar bizi hiç ilgilendirmez” dedi.

 

HALKA DÜŞMAN POLİS

ÜLKEYE YAKIŞMIYOR

Gezi Parkı ve hayatını kaybedenler için sokağa dökülen halkın durumu ile ilgili yorum yapan Mumcu, “Biz TBMM’de millet adına görev yapıyoruz. Halk sokağa çıkmışsa milletin vekilleri onları genel kurullarda tartışmalıdır. Yanlışları konuşmalıdır. Hiçbir zaman iktidarlar halkını düşman olarak görmez. Berkin Elvan’ın cenazesinden sonra polis, düşman halkının üstüne bir ordu nasıl gelirse öyle geldi. Halkını düşman olarak gören polis bu ülkeye yakışmıyor” ifadelerine yer verdi.

 

POLİS HALKI KORUMALI

Cenaze sonrasında kalabalığa müdahale eden polisler hakkında konuşan Mumcu, sözlerini şöyle bitirdi: “Müdahale olmasa halk sessizce protestosunu yapardı. Hiçbir demokraside halkını düşman görmek gibi bir anlayış yoktur. O anlayışa sahip olan iktidarlar o ülkede barınamazlar barınamayacaklardır. Provokasyon mutlaka olur. Halkın içine provokatörlerin sızmasını önlemek MİT’in ve polisin görevidir. Provokatif eylemlere zaten halkımız izin vermez” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat