Özdilek

Güncel

Musa’nın organları 4 kişiye hayat verdi

Derince ilçesinde 13 gün önce meydana gelen 2 kişinin öldüğü trafik kazasında ağır yaralanan 19 yaşındaki Musa Topuz’un beyin ölümü sonrasında bağışlanan organları, 4 kişiye can verdi.

23 Aralık 2013 Saat: 21:40
Musa’nın organları 4 kişiye hayat verdi
Musa’nın organları 4 kişiye hayat verdi

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen, kafa travması nedeniyle 13 gündür yoğun bakımda tutulan Musa Topuz’un beyin ölümü gerçekleşince, ailesi çocuklarının organlarını bağışlamaya karar verdi. Bunun üzerine zamana karşı amansız bir yarış başladı. Doku ve Organ Nazli Bölge Koordinatörlüğüyle iletişime geçilmesinin ardından, hastanın gerekli tıbbi bilgileri iletildikten sonra uygun alıcılar belirlendi.

 

Gece hastanede nöbetçi olan ameliyathane ekibi ve organ bağışı ekibin yanı sıra Kartal Koşuyolu Kalp Hastanesi, Şişli Memorial Hastanesi ve Medikal Park Göztepe Hastanesinden gelen ekiplerle yaklaşık 5 saatlik özverili çalışma sonucunda; kalp, karaciğer ve iki böbrek, ihtiyacı olan hastalara ulaştırıldı. Hastane yetkilileri, “Bu ulvi kararı vererek topluma örnek olan aileye tüm insanlık adına teşekkür eder, başsağlığı dileklerimizi iletiriz” açıklamasını yaptı.

 

Derince’de meydana gelen trafik kazasında yaralanmıştı. 13 günlük yaşam mücadelesini kaybetti, ailesi organlarını bağışladı. 19 yaşında hayata veda eden Musa’nın kalbi, karaciğeri ve iki böbreği, organ bekleyen 4 insan için umut oldu. Musa’nın ailesi tarafından bağışlanan organları, 5 saatlik bir çalışmayla çıkarıldı ve özel kaplarla ilgili hastanelere hızla ulaştırıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat