Özdilek

Güncel

Muzaffer Altıntaş İ.Ö. Okulu törenle açıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Gebze, Yenikent Huzur Konutları içinde Gebzeli Hayırsever İşadamı Muzaffer Altıntaş tarafından 16 Derslik olarak yaptırılan “Muzaffer Altıntaş” İlköğretim Okulu dün Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla açıldı.

 Bu yılın eğitim yılında faaliyete başlayan ve dün resmi olarak saat 10.00’da resmi açılışı yapılan okulun açılışına Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Milli Eğitim şube Müdürleri, AK Parti Kocaeli İl başkanı Zeki Aygün, İl kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, Gebze’de Sivil Toplum Kurum ve kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, Altıntaş Ailesinin fertleri, çevredeki okulların müdürleri, yöneticileri ile öğrenciler, açılışı yapılan okulun müdür ve yöneticileri ile okul öğrencileri katıldı.

 

TORUNU DEDESİNİN HAYATINI ANLATTI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalara geçildi. Okulu yaptıran Gebzeli Hayırsever İşadamı Muzaffer Altıntaş’ın torunu Gökhan Altıntaş dedesinin Trabzon Maçkada başlayan ve Gebze’de devam eden hayatının hikayesini anlattı. Altıntaş, dedesinin İstanbul’a ve akabinde Gebze’ye 16 yaşında bir yorgancı çırağı olarak geldiğini anımsattı.

 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İSPİRLİ: “BÖLGEYE YENİ OKULLAR KAZANDIRMALI!”

 

Daha sonra sırasıyla protokol konuşmaları yapıldı. Kürsüye gelen İl milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Kocaeli’deki eğitimin önemine dikkat çekerek, yeni okulların ve yeni dersliklerin yapılması gerektiğini söyledi.

 

KARAOSMANOĞLU: “ MUZAFFER ABİYE TEŞEKKÜRLER!”

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yatığı konuşmada, herkesin bir alanda hizmet ettiğine işaret etti ve , “ Biz kendi alanımızda, belediyecilikte “Çalışınca oluyor” sloganımızla hizmet yapıyoruz. Hayırsever işadamlarımız da eğitim alanına yeni okullar kazandırarak katkıda bulunuyorlar. Muzaffer Amca, iğnesini almış gelmiş Maçka’dan. Onun da mesleği buymuş. Ve bugün burada okul yaptırdı, çocuklarımız okuyor.Biz muzaffer Amcamızı biliyor ve tanıyoruz. Bu iyi yürekli adam bir okul kazandırmış ve şimdi çocuklarımız burada okuyorlarKendisine Kocaeli Halkı adına şükranlarımı v e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

AYAR: “ MAÇKALI MUZAFFER ABİNİN HİZMETLERİ DEVAM EDECEK!”

 

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar da, sabah saat 07.00de Bakan Nihat Ergün’le birlikte Ankara’dan yola çıktıklarını ve bu hayırlı iş için burada bulunduklarını ifade etti. Ayar, “ Eskiden buraları çok bakirdi. Bugünkü duruma gelineceği bir hayaldi. Şimdi bakıyoruz, buraları çok gelişti. Neden? Çünkü hem hükümetimiz, hem yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz çalışıyorlar, bölgeye hizmet getiriyorlar.

Muzaffer Abiye gelince. Muzaffer Abiyi yıllardır tanırım. Öyle çok varlıklı bir insan değildir, ama bakınız buraya okul yaptı.Gebze’ye oteller, işhanları, dükkanlar kurdu. Ve şimdi de hayatını kazandığı Gebze’ye bir de okul yaptırdı. Dolayısı ile ismini her zaman yaşatacak bir iş gerçekleştirdi. Onun Gebze’ye hizmetleri daha bitmeyecek. Fatih Hastanesi’nin Yoğun Bakım Ünitesine de katkıları olacaktır. Hayırlı olsun” dedi.

 

VALİ TOPACA: MUZAFFER ABİYE TEŞEKKÜR EDİYORUZ!”

 

Daha sonra kürsüye gelen Kocaeli Valisi Ercan Topaca da Gebze ve çevresinin eğitim durumuna işaret etti ve bugün itibariyle bu bölgenin yeni 1.500 dersliğe daha ihtiyacı olduğunu söyledi. Topaca, “ Eğitimde eksikliklerimiz bitmiyor elbette. Çocuklarımızın yeni eğitim yuvalarına ihtiyaçları bulunuyor.Dolayısı ile bugün itibariyle bölgemizin bin 500 dersliğe daha ihtiyacı vardır. Onun için bu bölgeye öncelik veriyoruz. Burada muzaffer Abi gibi okul yaptıran yeni hayırsever işadamlarımıza ihtiyaç var. Ve buradan bir kezdaha onlara çağrıda bulunuyorum:” Okul yapın!”

 

BAKAN ERGÜN: “MUZAFFER ABİ YENİ OKULLAR YAPIN!”

 

Vali Topaca’nın ardından kürsüye gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de, hayırsever işadamı Muzaffer Altıntaş’ın 16-17 yaşında elinde bir yorgancı iğnesiyle 54 yıl önce geldiği Gebze’ye şimdi bir okul yatırmanın gururu içinde olduğunu söyledi. Bakan Ergün, “ muzaffer Abi, Maçkadan bir iğneyle gelmiş. Hatta Gebze’de dolaşırken, polisler onu, ‘neden boş boş dolaşıyorsun’ diyerek karakola götürmek istemişler. Nereden nereye? Bugün Muzaffer Abi gibi iğnesini alıp daha sonra varlıklı olanların yolunu ve önünü açalım, bölgelerine okul yapsınlar. Okullarımız açılsın. Türkiyemizin temelini bizim geleceğimiz olan çoçuklarımıza yapılan okullarımız oluşturuyor. Gebze 54 yıl Muzaffer Abiye kazandırmış, şimdi o da Gebzeye katkı yapıyor. Onu baradan kutluyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Ergün, okulu yaptıran Muzaffer Altıntaş’a bir plaket sundu ve daha sonra okulun kurdelası Bakan Ergün ile diğer protokol tarafından törenle kesilerek tören son buldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat