Özdilek

Güncel

NCITY DAVASINDA AVUKATLAR KAPIŞTI!

NCITY Alışveriş Merkezi’nde çıkan yangının sorumlusu olarak görülen KOTON Mağazası çalışanı Zehra Yılmaz hakkında açılan davada tarafların avukatları kapıştı

21 Aralık 2013 Saat: 09:51
NCITY DAVASINDA AVUKATLAR KAPIŞTI!
NCITY DAVASINDA AVUKATLAR KAPIŞTI!

Yaklaşık iki yıl önce ocak ayında ilimizin ilk alışveriş merkezi olan NCITY, gece vakti aniden tutuşmuş ve yangın sonrası alışveriş merkezinin çok büyük bir bölümü kül olmuştu. Yangın nedeniyle birçok dükkan sahibi mağdur olmuştu. Olayın sebebi olarak ise KOTON Mağazası gösterilmiş ve mağazada çalışan 20 yaşındaki Zehra Yılmaz yangından sorumlu tutulmuştu. Hakkında yangına sebebiyet vermek suçundan dava açılan Zehra Yılmaz hakkında açılan dava dün görüldü.
 

AVUKATLAR ORDUSU
Kocaeli 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki davaya sanık Zehra Yılmaz katılmazken avukatı İstanbul Barosu’ndan Uğur Poyraz, NCITY AVM'deki dükkan sahipleri ile sigorta firmalarının avukatları Adnan Sertaç İnan, Nuran Aral Kızılyalı, Figen Ceylan Menteşe, Şehnaz Cere, Kübra Çoruh, Hülya Koç, Sema Pekdemir, Alp Çağrı Gür, Serkan Önder, Mehmet Sarı ile NCITY sahibi Necmettin Kayatürk katıldı. 
 

RAPORA İTİRAZ ETTİ 
Mahkeme başkanı, hazırlanan bilirkişi raporunun geldiğini ifade etti. Ancak bazı avukatlar bilirkişi raporuna ulaşamadıklarını söyledi. NCITY sahibi Necmettin Kayatürk'ün avukatı Mehmet Sarı, sanık avukatının mahkemeye sunduğu ek bilirkişi raporuna itirazda bulunarak, “Usule aykırı olan ek bilirkişi raporunu kabul etmiyoruz. Müvekkilim yangını çıkarmadığı için cezai sonuç düşünülemez. Yangın KOTON Mağazası’ndan çıkmıştır” dedi. 
 

EK RAPOR VERDİ 
Bunun üzerine sanığın avukatı Uğur Poyraz, “Mahkemeye gelen bilirkişi raporu tamamen aykırıdır. Zaten bu raporu hazırlayan hakkında suç duyurusundan bulunduk. Olmayan şeyleri varmış gibi göstermektedir" dedi. Poyraz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden emekli Turgut Cılgaoğlu'na aldırdıkları ek raporu mahkemeye teslim ederek kendisinin mahkemede dinlenmesini talep edince olanlar oldu. 
 

TANIKLAR DİNLENSİN 
NCITY’nin avukatlarından Serkan Önder tanıkların ifadelerine değinerek, “Mahkeme kapsamında tanıklar da yangının KOTON'dan çıktığını söylemişlerdir. Ek raporu kabul etmemiz mümkün değildir” dedi. Sanık avukatı Uğur Poyraz ise “Tanıkların tekrar dinlemesini, bilirkişilerin de dinlenmesini ve bizim onlara soru sormamızı talep ediyorum” dedi. Bu sırada mahkeme başkanı ek raporu hazırlayan Cılgaoğlu'nu dinlemek için mahkeme salonuna aldı. 
 

AVUKATLARDAN İTİRAZ 
Ancak Cıngalıoğlu'nun mahkemede dinlenmesine davacı avukatlar şiddetle karşı çıktı. Yapılan itirazlarda avukatlar, “Biz daha ek raporu ve bilirkişi raporunu incelemedik bile. Kendisine ne sorusu soracağız?  Ek raporu da kabul etmemiz mümkün değildir” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı tanığın dinlenmesinden vazgeçti. Avukat Poyraz, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan binada yangın alarmlarının olmadığını ileri sürdü.
 

CANIM YANIYOR 
NCITY'nin sahibi Necmettin Kayatürk mahkemede söz olarak, “Benim canım yanıyor, benim orada malım gitti. Yangın olalı iki yılı geçti ama ortada hala maddi bir delil yok. Şerefim ve namusum üzerine yemin ederim ki bu yangın KOTON'dan çıkmıştır. Ama kasıtlı değil ihmal nedeniyle çıkmıştır” dedi. Avukat Poyraz ise birilerinin bu olayı örtbas ettiğini ileri sürdü. Yaşanan tartışmaların ardından mahkeme başkanı daha önceden dinlenen tanıkların tekrar dinlenmesine karar vererek duruşmayı 14 Şubat 2014 saat 15.00'e erteledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat