Özdilek

Eğitim

Nebi Avcı formayı geri getiriyor

Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, göreve geldikten sonra en yoğun şikayeti, ‘’Atanamayan öğretmenler ve forma serbestisi’’ konularında aldı. Formada geri dönüş netleşti.

11 Şubat 2013 Saat: 12:02
Nebi Avcı formayı geri getiriyor
Nebi Avcı formayı geri getiriyor
Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı göreve geldiğinden bu yana en yoğun şikayeti, ‘’Atanamayan öğretmenler ve okullarda formanın kaldırılması’’ konularında aldı. İki soruna da el koyan ve okullardaki forma serbestisi konusunda ‘’Memnuniyet’’ incelemesi yaptıran Avcı, ‘’Öğrenci velilerin büyük bölümü forma istiyor’’ sonucuna vardı.

Avcı, velilerden ve eğitim sendikalarından gelen yoğun şikâyet üzerine yönetmeliği yeniden inceleme kararı aldı. Eski Bakan Ömer Dinçer döneminde büyük tartışma yaratan formanın kaldırılması konusunda ‘’Velilerin onayı’’ aranacak. Özel okullarda, velilerin yüzde 60’ının onayına bırakılan serbest kıyafet uygulamasının devlet okullarında da geçerli olması planlanıyor. 

Avcı, ilköğretimde öğrencilerin serbest kıyafetleri konusunda, veli, eğitim sendikası, forma imal eden firmalar, özel okullardan gelen değerlendirmeleri inceletti.  Yönetmelikte de değişiklik öngörüldü. Buna göre, okullarda forma giyilip giyilmemesi, her okulda  öğrenci velilerinin yüzde 60’ının kararı ile netleştirilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat