Özdilek

Güncel

Nevzat Doğan hesap verdi

Cumhuriyet Çocuk Parkı’ndaki Cumhuriyet Cafe’de düzenlediği basın toplantısı ile yapılan hizmetleri ve bundan sonraki projeler hakkında bilgi veren Başkan Doğan” dört dörtlük hizmetler için işimize dört elle sarılıyoruz” dedi.

21 Nisan 2015 Saat: 13:29
Nevzat Doğan hesap verdi
Nevzat Doğan hesap verdi

Basının yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında yaklaşık 2 saat boyunca hizmetleri anlatan Doğan, şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz ilk günden beri İzmit’imizin tarihi geçmişine, güzelliğine, kültürüne ve adına layık olarak ‘dünyada tanınan marka bir şehir’ yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu amaçla çıktığımız hizmet yolunda Hükümetimizin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızın, meclis üyelerimizin, muhtarlarımızın ve İzmit halkının desteğiyle klasik belediyecilik kalıplarının dışına çıkarak, uluslararası anlayışta çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başkanlığımız ve hizmetlerimizin 6 yılını geride bıraktık. Bu konuda anlatılacak çok şeyimiz var ama iki üç cümle ile özetlemeye çalışırsak “ bizler 4 elle işimize sarıldık  ve İzmit için dört dörtlük hizmetler üretmeye çalıştık.

 

ÖRNEK GÖSTERİLEN HİZMETLER

 

6 yılımızı örnek gösterilen hizmetler ile dolu dolu geçirirken, İzmit’in sorunlarını en aza indirmiş bir şehir olması yolunda ciddi mesafeler kat ettik. Gelecek kuşaklara yaşanılır bir şehir bırakma hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. 2009 yılında göreve başladığımızda “Yeni Bir İzmit” hedefiyle başladığımız çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Geride bıraktığımız 6 yılın her dakikasında İzmit’in geleceği için büyük ve önemli adımlar attık. Atmaya da devam ediyoruz. Hizmetlerimizde benim,  sizin , herkesin emeği var.

 

EKONOMİSİ GÜÇLÜ BELEDİYE

 

İzmit Belediyesi, kaynakları tasarruflu kullanarak hizmet üretmeyi, insana, zamana ve şehrin geleceğine saygıyı esas alır. Yalnızca şehrin altyapı hizmetleriyle değil, aynı zamanda şehirde yaşayan herkesin, aidiyet duygusunu yüceltici, şehriyle gurur duyan bir atmosferi oluşturacak çalışmaları kararlı, adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirir. İşte bu anlayışımız sonucunda ve İzmit’e hizmet etme kararlılığımız neticesinde birçok yanlış uygulamaya son verdik. Hizmet getirmekte geciken, İzmit’e layık hizmeti vermeyen kurumlarla mücadele ettik. Yıllardır İzmit’te bulunan ancak vergi vermeyen pek çok yerin vergi borçlarını tahsil ederek gelirlerimizi arttırdık. Ekonomik kararlılıkla büyümeye başladık.  “Yeni Bir İzmit” hedefine ulaşmak için ilk şartın ekonomik anlamda kendi kendine yeten, çalışanına ve esnafına borcu olmayan bir belediye olmaktan geçtiğini biliyorduk. Bundan hareketle 20 yıldır işçisine borçlu belediye imajını ortadan kaldırdık, çalışanına ve esnafa borçsuz bir belediye olduk, ayrıca şirketlerimizin de SSK ve vergi borçlarını sıfırladık.

 

İNSAN ODAKLI BELEDİYE

 

Hizmeti ayağa götürmek Atalarımızdan bize kalan bir mirastır. Biz millete efendiliğe gelmedik. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” prensibinden hareketle yönetime geldiğimiz günden bu güne insanı merkeze almayan hiçbir yönetim anlayışının sürdürülemeyeceğini, yapılacak bütün çalışmaların "insan odaklı" olması gerektiğine inandık. İnsana yapılan yatırımı her şeyden değerli gördük, görmeye de devam edeceğiz. İşte bu anlayışımız sonucunda çocuk, genç, kadın, yaşlı, engelli ayırmadan İzmit için çalıştık, hizmeti tüm İzmitlilere ulaştırdık.

 

 

 

 ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMETLERİMİZ

 

PİŞMAN ÇOCUK DERGİSİ

 

Türkiye’nin en tatlı kahramanı Pişman ve Pişman Çocuk Dergisi çocuklarımız tarafından çok sevildi. 50.000 adet basılarak ilçe sınırlarımız içindeki 71 okula ücretsiz olarak dağıtımı yapılan Pişman Çocuk Dergimizin 16. sayısını çocuklarımızla buluşturduk. Çocuklarımızın hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağlayan Pişman Çocuk Dergisi ödüllü bulmacaları ile çocuklara her sayısında yüzlerce hediye dağıtıyor. Pişman Dergisini 6 yılda 800.000 adet bastırarak ücretsiz olarak çocuklarımıza dağıttık.

 

YÜZME HAVUZLARI

 

Çocukların keyifli bir tatil geçirmelerinin yanında, yüzmeyi öğrenebilecekleri sağlıklı bir ortam oluşturmak amacıyla hazırladığımız bu hizmetimiz ile çocuklarımıza profesyonel eğitmenler tarafından kendi mahallelerinde yüzme dersleri veriliyor. Havuzlarımızdan bugüne kadar 19.878 çocuğumuz yararlandı.

 

 

ÇOCUK SİNEMALARI (CEPSİN )

 

Çocuklarımız, kurduğumuz sinemalarda ücretsiz olarak kendi yaş gruplarına uygun ve eğitici filmleri izleyerek hem vakit geçiriyor hem de sinema atmosferini doyasıya yaşıyorlar. Cep sinemalarımızdan bugüne kadar 71.000 çocuğumuz yararlandı.

 

ÇOCUK HAKLARI MASASI – OKULU

 

İzmit Belediyesi olarak ilklere imza atmaya devam ediyoruz. 23 Nisan 2010 tarihinde törenle açtığımız ve kısa zamanda büyük ilgi görerek örnek teşkil eden “Çocuk Hakları Masası“ çocukların bilinçli bireyler olmaları ve temel hak ve özgürlüklere sahip çıkmalarını öğretmek amacıyla kuruldu. Kendi alanında yaptığı çalışmalar ile binlerce çocuğa hizmet eden Çocuk Hakları Masası gerçekleştirdiği projelerle kendi alanında marka olmayı başararak 2012 yılında Çocuk Hakları Okulu’na dönüştü. Çocuk Hakları Okulunda son bir yılda 7.130 öğrenciye eğitim verildi, açıldığı günden bu güne kadar eğitim verilen öğrenci sayısı 43.000’e ulaştı.

 

 

 SATRANÇ OKULLARI

 

Çocuklarımızın analitik düşünebilen, kişilik sahibi bireyler olarak yetişebilmeleri açısından çok önemli bir spor olan satrancı tüm çocuklarımızın öğrenmelerini sağlamak amacıyla 5 adet Satranç Okulunda son bir yılda 2.260 öğrenciye satranç eğitimi verildi. Açıldığı günden bu güne kadar eğitim verilen öğrenci sayısı 8.000’e ulaştı.

 

ÇOCUK PARKLARI

 

Son bir yılda 13 park yaptık. Böylece 6 yılda yaptığımız park sayısı 163 ‘e, İzmit’teki toplam park sayısı 475 ‘e ulaştı. Hedefimiz 555 park. Bunun yanında 6’sı son bir yılda olmak üzere 25 adet mini futbol ve basketbol oyun sahası yaptık.

 

 HER ÇOCUĞUN BİSİKLETİ OLSUN

 

“İzmit’i Seviyorum Bisiklete Biniyorum” projesi kapsamında başlatılan “Her Çocuğun Bisikleti Olsun “ etkinliğimiz ilk kez 2012 yılında uygulanmaya başlanmıştır. Bu etkinliğimizde İzmit ilçe sınırları içerisinde eğitim gören 5.sınıf çocuklarımıza 15.100 bisiklet ve kask hediye edilmiştir. Bu yılda 5.000 adet bisikleti öğrencilerimize dağıtmaya başladık.

 

 MASAL SAATİ

 

Çocuklarımıza edebiyat sevgisi aşılamak ve hayal dünyalarını geliştirmek amacıyla 2011 yılında başlattığımız Masal Saati programlarımız devam etmektedir. Saatçi Ali Efendi Konağı’ndaki etkinliğe şimdiye kadar  10.312 çocuğumuz katılmıştır.

 

EMŞEHRİLİK BERATI

 

İlçe sınırlarımız içinde doğan her çocuğumuza hemşerilik beratı gönderilmektedir. 2011 yılında başlattığımız uygulama kapsamında son bir yılda 3.100 olmak üzere toplam 8.600 yeni doğan çocuğumuza hemşehrilik beratı gönderilmiştir.

 

KADINLARA YÖNELİK HİZMETLERİMİZ

 

 

İZMEK MESLEK EDİNDİRME KURSLARI

 

Meslek kazandırma ve yetenek geliştirme kursları sayesinde bugüne kadar ev hanımı konumundaki pek çok bayan sosyal hayatta daha aktif hale geliyor. Pasif tüketici olmaktan aktif üretici olmaya geçen hanımlar aile ekonomilerine de katkı sağlamış oluyorlar. Konusunda uzmanlaşmış usta öğretici kadrosuyla İZMEK artık bir marka oldu.

Ayrıca; şehrimizin çeşitli yerlerinde 41 kurs merkezinde 327 farklı branşta açtığımız kurslarımız her dönem yoğun ilgi görüyor. Kurslarımızdan son bir yılda 20.000 olmak üzere  bugüne kadar toplam  47.000 kişi yararlandı. Japonca’dan İspanyolca’ya, ahşap rolyeften maket yapımına, titanyum nakışından çiniciliğe, keçecilikten hasır örücülüğüne, dış ticaret elemanı yetiştirmeden, masörlüğe kadar farklı farklı dallarda unutulmaya yüz tutan mesleki değerlerimizi yeniden öğretiyoruz.

 

 KADIN SOSYAL YAŞAM MERKEZI

 

40 dönüm arazi üzerinde kurulan,  kadınların ve engellilerin sportif ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirebileceği tesislerin yer aldığı Kadın Sosyal Yaşam Merkezinde aşçılık, takı tasarımı, yabancı dil, ev ekonomisi, moda tasarım, ahşap boyama, cam boyama, ebru, hat, resim, heykel, seramik  vb gibi kurslar  verilecek. Avrupa’nın en modern Kadın Sosyal Yaşam Merkezi olan bu tesisten yılda en az 500 bin kadının faydalanmasını bekliyoruz.

 

KADIN SPOR SALONLARI

 

Yahya Kaptan, Yuvam Akarca, Ömerağa ve Körfez Mahallerinde ücretsiz olarak hizmet veren fitness salonlarımızda bugüne kadar 1.050 bayan yararlanmıştır. Salonlarımızın hepsinde profesyonel hocalar hizmet vermektedir.

 

 

GENÇLERİMİZE YÖNELİK HİZMETLERİMİZ

 

 GENÇ-İZ

 

“Ulusal Politika Sensiz, Yerel Politika Gençsiz Olmaz“ adıyla Ulusal Gençlik Sempozyumu düzenlendi. Yapılan eğitimlerle 1.817 genç bilgilendirildi. Kadın ve Engelli Meclisi’ne proje eğitimleri verildi.

 

 

 

 

 

EURODESK

 

Yıl içinde 10.000 mesaja cevap verildi. 1.500 gence Avrupa Fırsatları ve Eurodesk anlatıldı. Dünyada bulunan 1.800 temas noktası içinde 1. Seçilen İzmit Belediyesi 2012 yılında EURODESK Genel Merkezi tarafından “EN İYİ YEREL TEMAS NOKTASI ÖDÜLÜ’nü aldı.

 

 

SARISU GENÇLİK KAMPI

 

Kandıra Sahillerinde bulunan Sarısu Gençlik Kampı’nda 15 eski kamp binası yıkılarak yerine daha modern koşullara sahip 15 yeni sosyal tesis binası yapıldı. Kampımız 72 kişilik kapasitesi ile yeniden hizmete açıldı. Ücretsiz olarak konaklama imkanının sunulduğu tesiste gençler yüzme, kano, yelken, botla gezinti, trekking, balık tutma, masa tenisi, futbol, voleybol, plaj voleybolu, akşam sineması gibi etkinliklere katılıyor. Geçen yaz döneminde Sarısu Gençlik Kampı’ndan 2.053 kişi ücretsiz olarak yararlanmış ve bugüne kadar yararlanan sayısı toplam 27.053 kişiye ulaşmıştır.

 

 

 GENÇLİK ETÜT MERKEZLERİ

 

20 Gençlik Etüt Merkezi’nde 2.032‘si son bir yılda  olmak üzere toplam 5.488 kişiye eğitim verilmiştir.

 

EMEKLİLERİMİZE YÖNELİK HİZMETLERİMİZ

 

EMEKLİ EVLERİ

 

12 mahallede açtığımız Emekli Evleri’nde 4.623’ü son bir yılda olmak üzere toplam 13.509  kişinin üye kaydı yapılmıştır. Yaşlılarımızın sosyal becerilerinin devamını sağlamak ve bir arada zaman geçirmelerine vesile olmak amacıyla açılan Emekli Evlerimiz sosyal belediyecilik anlayışımız ile ücretsiz olarak hizmet vermektedir. 09:00 - 18:00 saatleri arasında üyelik sistemi ile hizmet veren Emekli Evlerimizde; dinlenme ve sohbet odaları, satranç-tavla gibi oyunların oynandığı eğlence odaları, günlük gazete, dergi, kütüphane ve televizyon bulunan odalar, masaj koltukları, mescit, mutfak ve  tuvalet bulunmaktadır.

12 mahallede hizmet veren emekli evlerimizde: 2012 yılı Haziran ayından bu yana yaşlılarımızın doğum günleri kutlanmaktadır. 40 kişiden oluşan ve son bir yılda Emekli Korosu 2 kez konser vermiştir.

Eğitim çalışmaları kapsamında üye olan emeklilerimize eğitim verilmektedir.

 

 YAŞLI ZİYARETLERİ

 

Gençlik Meclisimize kayıtlı gönüllü gençler tarafından ilçe sınırlarımız içinde bulunan yaşlılarımız ziyaret edilmektedir. 2012 yılında başlattığımız bu etkinlik kapsamında toplam 500 yaşlımız evlerinde ziyaret edilmiştir.

 

TOPLUMA YÖNELİK HİZMETLERİMİZ

 

BAŞKANA MEKTUP

 

2009 yılında başlatmış olduğumuz “Başkana Mektup” uygulamamız devam ediyor. Yalnızca Belediye Başkanı’nın kontrolünde olan kutuya bırakılan mektuplar büyük bir titizlikle takip ediliyor ve bu sayede yönetimde otokontrol sağlanmış oluyor. Bu güne kadar Başkana Mektup ile 3.207 mektup alındı, bu mektupların tamamına geri dönüş yapıldı.

 

 

 

 

 HİZMET KAPINIZDA

 

2011 yılında başlattığımız kampanyamız ile seçim olmadan vatandaşın kapısına giden bir anlayışa sahip olduğumuzu, herkese eşit hizmet vermeyi ilke edindiğimizi ifade ettik. Kampanya kapsamında 133.000 hane kapı kapı gezildi. Belediyeye ilettikleri tüm talepler işleme alınarak vatandaşlarımıza geri dönüş yapıldı.

 

 

 MAHALLE ZİYARETLERİ

 

Haftanın en az iki günü ilçe sınırlarımız içinde bulunan mahallelere inceleme gezileri düzenledik. Bu gezilerimiz kapsamında 102 mahalle gezildi. 365 günün 132 iş gününü mahallelerimizde geçirdik.

 

 

BAŞKAN HER YERDE

 

Gelişen teknoloji ve bunun ortaya çıkardığı sosyal ortamları etkin şekilde kullanarak her an her yerde vatandaşımızla iletişime geçmeye başladık. Hem İzmit Belediyesi hem de Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan adına oluşturulan hesaplarla vatandaşımızla 7 gün 24 saat iletişim halindeyiz.

 

SAĞLIKLI BİLGİ HAREKETİ

 

Toplumun sağlık, sosyal, psikolojik, ekonomik konularda bilinçlendirilmesi, refah seviyesi ve yaşam kalitesinin arttırılması, kültürel gelişmenin sağlanması ve toplumsal duyarlılığın arttırılmasında belediyelere etkin rol düştüğünü düşünüyoruz. Bu projenin amacını halkın doğru bildiği yanlışları düzeltmek, sorunlu toplumsal konularda belirli bir farkındalık yaratmak, kulaktan dolma yanlış bilginin doğurduğu olumsuz sonuçlara çözüm bulmak kısacası bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak. Bu hareket kapsamında “Akraba Evliliği”, “Çocuklarda Obezite”, “Çocuklarda Doğru Beslenme Alışkanlıkları”, “ Anne Çocuk Sağlığı”, “Çocuk Hakları”, “Hukuk Okur Yazarlığı”, “Aile İçi İletişim”, “Kanserde Erken Teşhis”, “ Bulaşıcı Hastalıklar”, “Diş Sağlığı”, “Hijyen ve Kişisel Bakım” konularında doğru bilgiler vatandaşlarımıza anlatılıyor.

 

ÇEVREYE DUYARLI BELEDİYE

 

Sağlıklı insan, sağlıklı şehirde olur. Şehrin sağlığı da çevreye olan duyarlılık ve yatırımlarla sağlanır. Parklar, oyun ve spor alanları, motorsuz ulaşımı teşvik eden bisiklet kullanımını özendirecek alt yapı yatırımları ile ağaçlandırma kampanyaları sağlıklı şehir oluşumunu gerçekleştiren en önemli hizmetlerdir. İşte bu inançla İzmit’e hizmet ederken insan ve şehir sağlığını düşünerek yatırımlarımıza yön veriyoruz.

Çok bilinen güzel bir söz vardır; “Bir milletin ulaştığı medeniyet seviyesi şehirlerinin görüntüsüyle doğrudan orantılıdır” derler. Biz buna eklemeler yaparak medeniyet seviyesini öncelikle şehirlerde yaşayanların bilinci ve çağdaş çevre koruma anlayışı ile doğrudan bağlı olduğunu ilave ediyoruz. Yeşil ve sağlıklı bir şehirde yaşamanın insanımızın en temel hakkı olduğu kadar, çevreyi korumanın da herkesin bir görevi olduğuna dikkat çekiyoruz. Koruma ve kollama tedbirleri kirlenmişlik karşısında yapılabilecek bir eylem iken kirletmeden ayrıştırarak atık toplamak ve yeni sağlıklı mekanlar kurmak ise kirletmemek ve doğanın dengesini bozmamaktır.

 

 

DAHA YEŞİL BİR İZMİT

 

Park Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında son bir yılda 7.437 olmak üzere toplam 30.000 ağaç dikimi gerçekleştirilmiştir.

 

 

 

 GERİ KAZANIM GELECEĞİ KAZANIM

 

Kısa süre içerisinde Türkiye’de geri dönüşüm alanında isminden bahsedilir hale gelen ve örnek alınan İzmit Belediyemiz tarafından; 8.980 ton ambalaj atığı,19.100 kg. elektronik atık, işyerlerinden 155 ton, evlerden 9.510 kg bitkisel atık yağ, 5.315 kg. pil, 258 ton lastik toplanarak geri dönüşümleri sağlandı.

95 adet atık konteynır yerleştirilip, 1.450 iç mekan ambalaj kutusu dağıtıldı. 112 iş yerinin denetimi yapıldı. 9.270 kişiye çevre konusunda eğitim verildi.

Ayrıca; okullara 3.295 paket fotokopi kağıdı, 11 adet bilgisayar, 2 adet fotokopi makinesi, 29 adet projeksiyon cihazı, 10 adet yazıcı ve çok sayıda sarf malzeme hediye edilmiştir.

Geri dönüşüm çalışmalarımız kapsamında Türkiye’de ilk defa Yağ ve Pil makineleri AVM’lere ve şehrin bazı noktalarına yerleştirildi.

 

BİSİKLET YOLLARI – BİSİKLET DURAKLARI

 

Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmanın yolunun şehir merkezi ile yerleşim alanları arasındaki bağlantıyı kurmaktan geçtiği gerçeğinden hareketle, bisiklet yollarını 3 etap halinde planladık. Bisiklet yollarının 6.2 km'lik 1. Etabı (Plajyolu – Yenicuma) , 4,9 km olan 2. Etap          (Yenicuma – Kandıra Sapağı) ve 3. Etap 6 km’lik ( Kandıra Sapağı – Alikahya) tamamlandı. Böylece bugüne kadar toplam 17 km’lik bisiklet yolu yapıldı.2012 yılında başlattığımız çalışmalar kapsamında son bir yılda 24 olmak üzere şehrin 102 noktasına bisiklet durakları koyuldu.

 

 YAĞ TUTUCULU BİNALAR

 

Türkiye’de ilk kez 1 Kasım 2010 itibariyle Tesisat Projeleri’nin tamamında Yağ Tutucu Proje uygulamasını başlattık. Bu çalışma kapsamında ilçe sınırlarımız içerisinde yeni yapılan binalarda yağ tutucu olmayanlara iskan düzenlemesi yapılmamaktadır. Bugüne kadar 396 ruhsatlı binaya yağ tutucu takılmıştır.

 

MODERN BELEDİYECİLİK

 

Kente sahip çıkmak, kenti güzelleştirmek, kenti güvenilir hale getirmek uygarlıktır. İzmit Belediyesi olarak örnek kentsel tasarım projeleri ve güvenilir şehircilik uygulamaları ile İzmit’e modern bir görünüm kazandırmak için çalışıyoruz. Çalışmalarımız sonunda İzmit’in cadde ve sokakları temiz ve ferah bir görünüm kazandı. Marka şehir olma yolunda büyük adımlar atan ve pek çok proje gerçekleştiren İzmit bundan sonra şehir estetiğiyle de kendinden söz ettirecek. Şehir estetiği konusunda belirlenen standartlar eksiksiz olarak uygulanacak.

 

KAÇAK YAPILAŞMAYA GEÇİT YOK

 

Kaçak yapılaşmaya müsaade edilmiyor. Son bir yılda 93 adet , 6 yıl içinde de  304 kaçak yapının yıkımı yapıldı. Görüntü kirliliği ve kent estetiği çalışmalarımız kapsamında parsel kapatma işlemleri zorunlu hale getirildi. Göreve geldiğimiz günden bu güne 26.412 metre tül parsel kapatma gerçekleşti.

 

 MAHALLE YENİLEME ÇALIŞMALARI

 

Mahallelerin ihtiyaçlarını gidermek kapsamında son 1 yıl içinde;

13.200 ton komple asfalt, 22.700 asfalt yama yapıldı.

16.851 metrekare komple parke döşendi,74.200 metrekare parke tamiri yapıldı.

7.775 metre komple bordür döşendi,18.348 metre bordür tamiri yapıldı.

930 metreküp merdiven yapıldı.

29.600 metre imar yolu açıldı.

77.968 metre korkuluk, 1.819 metre bariyer yapıldı.

 

 

 

CEPHE İYİLEŞTİRME

 

Dar sokak, Acısu, Üçyol Meydanı ve çevresi, İkizliçeşme, Kuruçeşme ve Akmeşe cephe iyileştirme çalışmaları yapıldı.

 

 İZMİT’TE RUHSATSIZ ASANSÖR KALMAYACAK

 

Güvenli ve modern şehir anlayışı ile hareket eden İzmit Belediyesi, binalarda bulunan asansörleri yıllık olarak kontrol etmeye başlamış ve bu konuda da Türkiye’ye örnek olmuştur. Uygulama kapsamında 1.110 binanın asansörleri kontrol edilerek gerekli işlemler yapılmıştır.

 

KENTSEL RİSK ANALİZİNİ TAMAMLAYAN İLK BELEDİYE

 

İzmit Belediyesi modern şehircilik uygulamalarının yanı sıra güvenli bir şehir oluşturmak içinde çalışmalarını sürdürüyor.  52 mahallede risk analizi çalışması tamamlandı. 50 köyde de kentsel risk analizleri belirlenerek, gerekli çalışmaların yapılabilmesi için ilgili kurumlar

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat