Özdilek

Güncel

NİNELER İFTARDA BULUŞTU

80 yaşındaki çocukluk arkadaşı nineler on yıllar sonra iftar sofrasında buluştu

24 Temmuz 2013 Saat: 18:06
NİNELER İFTARDA BULUŞTU
NİNELER İFTARDA BULUŞTU

Kış aylarını İstanbul Pendik'te, yazları Bilecik'in Yenipazar ilçesinde geçiren Yusuf Aydın, eşi Nilüfer Aydın'ın tavsiyesi üzerine eşini kaybeden ilçenin yaşlı kadınlarını iftara davet etti.

Ardından 12 yaşlı kadını arabasıyla tek tek alarak evine getirdi. Küçük bir ilçede yaşamalarına rağmen sağlık sorunları yüzünden uzun yıllar birbirlerini göremeyen teyzeler, eski günleri gözyaşlarıyla yâd etti.

Ramazan ayında iftar vermek, birlik ve beraberliği pekiştiren en güzel geleneklerden birisi. Kimi zaman geniş bir aileyi, kimi zaman hac arkadaşlarını kimi zaman da iş arkadaşlarını buluşturan iftar sofraları, bu kez yaşları 80'e ulaşan çocukluk arkadaşlarını bir araya getirdi. Yaşlı oldukları için evlerinden çıkamayan 12 arkadaş, Yusuf-Nilüfer Aydın çiftinin Ramazan davetinde bir araya geldi. Kış aylarını İstanbul Pendik'te, yazları Bilecik'in Yenipazar ilçesinde geçiren Yusuf Aydın, eşi Nilüfer Aydın'ın tavsiyesi üzerine eşini kaybeden ilçenin yaşlı kadınlarını iftara davet etti. En küçüğü 70 yaşında olan 12 yaşlı kadını Yusuf Aydın, evlerinden tek tek arabasıyla alıp iftara getirmiş. Bu servis hizmetinden de oldukça memnun kalan teyzeler, küçük bir ilçede yaşamalarına rağmen sağlık sorunları yüzünden uzun yıllardır birbirlerini görememiş. İftar öncesi hasret gideren yaşlı teyzeler, birlikte geçirdikleri eski günleri gözyaşlarıyla yâd etti. Yusuf-Nilüfer Aydın çifti, bu iftarı yaşlıların birbirleriyle görüşebilmeleri için verdiklerini ifade ediyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat