Özdilek

Güncel

O karara en son imzayı ben attım

Geçtiğimiz salı günü İzmit Belediyesi, Alikahya’da vatandaşın ruhsatsız evlerini yıkmıştı. Olayın ardından sözlü tartışmalar bir türlü sona ermiyor.

13 Mart 2015 Saat: 15:58
O karara en son imzayı ben attım
O karara en son imzayı ben attım
İzmit Belediyesi, geçtiğimiz salı günü Alikahya’da vatandaşın tapulu ancak ruhsatsız bazı evleri şafak vakti operasyonuyla, polisin de önlem aldığı bir ortamda yıkmıştı. Polisin sert müdahalesiyle yıkım sırasında 5 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Yıkım bitti, ancak tartışma bitmedi.
İlk olarak CHP İzmit İlçe Başkanı ve meclis üyeleri, yıkıma tepki göstermişti. Ardından İzmit Belediyesi’nin imar konularından sorumlu Başkan Yardımcısı Adnan Pala, yasaları uyguladıklarını açıkladı. Yıkım sonrası kendisini eleştiren CHP’lileri eleştiri yağmuruna tutan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut ise yaptığı açıklamada CHP’nin tutumunu hayretle izlediklerini, siyaset adına da üzüldüklerini belirtti. CHP’li encümen üyesi Ercan Umutlu’nun yıkım kararında olumlu yönde oy kullandığını söyleyen Bulut, CHP’nin bu yaptığı öldürdüğü kişinin cenazesine gidip en çok ağlayan insan gibi. Her seçim döneminde CHP’nin klasik tavrı bu. CHP, ikiyüzlülüğü, AKP ise dürüstlüğü simgeliyor “diyerek CHP’lileri sert sözlerle eleştirdi. Konuyla ilgili bir açıklama da CHP’li encümen üyesi Ercan Umutlu’dan geldi. 
 
İzmit Belediye Meclisi CHP Gurup Başkan Vekili Ersin Albayrak ile birlikte ilçe binasında kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında açıklama yapan CHP’li encümen üyesi Ercan Umutlu, “İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut’un suçlamalarına cevap verme isteği duydum. Alikahya sıkışmış bir alan. Nüfusu çok fazla gelişti. Burada yaşayan insanların Alikahya’dan dışarı çıkmadığı bir yer. Alikahyalılar, Alikahya’dan dışarı çıkmaz. Orada bir akrabalık bağı da var” dedi. “İbrahim Bulut sanki ben CHP’li encümen üyesi olarak o kararı imzalamasaydım orası yıkılmayacakmış gibi bir gündem oluşturdu” diyen Umutlu, “İlk yapı sahibi imzayı atıyor. O karara en son imzayı ben attım. İzmit belediyesi yasal olarak her şeyi yapmış. Hukuka aykırı bir şey yok. Evet hukuken haklısınız ama vicdanen rahatsız olduğumuz zaten belirttim” diye konuştu. Umutlu, İbrahim Bulut’ta hedef göstermenin bir hastalık olduğunu, İbrahim Bulut’un CHP’ye takık olduğunu söyleyen Umutlu, “Yolda ayağı taşa takılsa CHP’den bilecek. Saçların dökülmesini bile CHP’ye bağlayacak” ifadelerini kullandı.  
İzmit Belediye Meclisi CHP Gurup Başkan Vekili Ersin Albayrak da, kaçak yapılaşmaya net olarak karşı olduklarının altını çizdi, “Ama yıkımla bunun sonu gelmeyeceğine inanıyoruz. Alikahya’nın 3’te 2’si kaçak” dedi. Nevzat Doğan’a seslenen Albayrak, “İbrahim Bulut’un ayakları yerden kesilmiş durumda, ipini kısa tutsun. Aksi takdirde önümüzde ki 4 yıl boyunca boks torbası gibi görürüz. Biz belediye yetkililerine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu kadar saygısızca siyaset yapılmaz. Biz de önümüzdeki meclise ayakkabı kutuları ile mi gidelim” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat