Özdilek

Güncel

O müdürün eşine soruşturma açıldı

Paralel yapı operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Cengiz Topel Havalimanı Şube Müdürü Uğur Eldemir’in eşi Birgül Eldemir’in geçtiğimiz günlerde söylediği sözlerle ilgili yasal işlem başlatıldı.

22 Eylül 2016 Saat: 15:20
O müdürün eşine soruşturma açıldı
O müdürün eşine soruşturma açıldı

İzmit Asayiş Şube Müdürlüğü görevinde bulunan, sonrasında Cengiz Topel Havalimanı’na atanan ve FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklanan Uğur Eldemir’in eşi  Birgül Eldemir, cezaevi ziyaretinde bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e, “Ben başörtüm nedeniyle sıkıntı yaşadım. Zaten bir baskı vardı. Benim eşim de AKP’li olmadığı için içeride. Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel’in eşi, bana ‘Senin eşin tutuklanacak. O başındaki başörtüsünü çıkar da o kulakların duysun dedi’ demişti.

 

‘BAŞÖRTÜSÜ NEDENİYLE SIKINTI YAŞADIM’

Konuyla ilgili Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “18.09.2016 günü medyaya yansıyan; CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, FETÖ operasyonlarında tutuklanan Şube Müdürü Uğur Eldemir’in eşi Birgül Eldemir’i dinleyerek Birgül Eldemir’in ‘Ben başörtüsü nedeniyle sıkıntı yaşadım. Zaten bir baskı vardı. Benim eşim de AKP’li olmadığı için cezaevinde. Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel’in eşi bana senin eşin tutuklanacak’ şeklinde asılsız haber yapılması üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nce basın açıklaması zarureti doğmuştur.

 

BYLOCK İLE TALİMAT ALMIŞ

4. Sınıf Emniyet Müdürü Uğur Eldemir, Asayiş Şube Müdürü iken 31.01.2014 tarihinde idarenin takdiri üzerine Derince İlçe Emniyet Müdürü, 22.05.2014 tarihinde kendisinin dilekçe vermesi üzerine TDP Şube Müdürü, 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi etmesi üzerine 24.04.2015 günü Cengiz Topel Havaalanı Şube Müdürü olarak atanmıştır. 15 Temmuz 2016 günü ülke genelinde cebir ve şiddet kullanarak, T.C. Anayasası’nın öngördüğü anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak üzere girişilen darbe teşebbüsünde bulunulması üzerine 4. Sınıf Emniyet Müdürü Uğur Eldemir, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve FETÖ/PDY Örgütünün haberleşmek için kullandığı, ‘Bylock’ programını kullanarak örgütten talimat aldığı suçlarından, 12.08.2016 tarihinde gözaltına alınmış ve 01.09.2016 tarihinde çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştır.

 

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

01.09.2016 tarihinde çıkan KHK gereği kamu memurluğundan ihraç edilmiştir. Kocaeli İl Emniyet Müdürü’nün eşi; Birgül Eldemir ile 2014 yılı Mayıs ayından bu güne kadar 2,5 yıldır telefonla dahil hiçbir şekilde görüşmesi olmamıştır. İftira ve hakaret suçunu işleyen Birgül Eldemir hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır. Müdürlüğümüzce kamuoyuna yapılan açıklamalar dışındaki asılsız iddialara itibar edilmemesini, kamuoyuna saygıyla duyurulur. “

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat